Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Pistorius hallgatni sem bírta a tanút

2014.03.06. 14:24

A barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius pere negyedik napján, az egyik tanú meghallgatása közben összeomlott, amikor pontos részletek derültek ki, mi történt a lövések után. 

A negyedik nap eseményeiről itt olvashat részletesen

A sportoló otthonától hatvanhét méterre lakó szomszéd, Dr. Johan Stipp azt mondta csütörtökön a bíróságon, hogy lövésekre ébredt a gyilkosság éjszakáján, majd később kiáltásokat, és újabb lövéseket hallott. Ezután átment a szomszéd épületbe, hogy megnézze, mi történt.

Akkor látta, hogy Pistorius a fürdőszobájában térdel, kezeiben tartja Reeva Steenkampot, aki láthatóan nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a haja is véres volt. Igyekezett segíteni a sportolónak, aki egyik kezét egy seben tartotta, a másik kezével igyekezett szabad légutat biztosítani.

Stipp szerint közben Pistorius kétségbeesetten könyörgött, hogy maradjon életben a nő, ha túléli a balesetet, akkor mindketten istennek szentelik az életüket. A szomszéd attól is tartott, hogy Pistoriust kárt tehet magában, annyira zaklatott volt.

Miközben Stipp a történtekről beszélt,  Pistorius teljesen összeomlott. A kezeit a füleire szorította, hallgatni sem bírta, miket mond a tanú, közben pedig zokogott. Az áldozat családja is sírt.

A gyilkossággal vádolt műlábú futó védője, Barry Roux arra próbált rámutatni, hogy az áldozat olyan sérüléseket szenvedett el, hogy nem kiabálhatott a lövések után, ahogyan azt a tanú állította, valószínű, hogy inkább Pistorius kiáltásait hallotta. Roux azt ígérte egyébként, hogy lesz olyan tanújuk, aki megerősíti majd, hogy a sportoló tud úgy sikítani, mint egy nő.

A per holnap reggel fél kilenckor folytatódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport