Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pistorius hallgatni sem bírta a tanút

2014.03.06. 14:24

A barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius pere negyedik napján, az egyik tanú meghallgatása közben összeomlott, amikor pontos részletek derültek ki, mi történt a lövések után. 

A negyedik nap eseményeiről itt olvashat részletesen

A sportoló otthonától hatvanhét méterre lakó szomszéd, Dr. Johan Stipp azt mondta csütörtökön a bíróságon, hogy lövésekre ébredt a gyilkosság éjszakáján, majd később kiáltásokat, és újabb lövéseket hallott. Ezután átment a szomszéd épületbe, hogy megnézze, mi történt.

Akkor látta, hogy Pistorius a fürdőszobájában térdel, kezeiben tartja Reeva Steenkampot, aki láthatóan nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a haja is véres volt. Igyekezett segíteni a sportolónak, aki egyik kezét egy seben tartotta, a másik kezével igyekezett szabad légutat biztosítani.

Stipp szerint közben Pistorius kétségbeesetten könyörgött, hogy maradjon életben a nő, ha túléli a balesetet, akkor mindketten istennek szentelik az életüket. A szomszéd attól is tartott, hogy Pistoriust kárt tehet magában, annyira zaklatott volt.

Miközben Stipp a történtekről beszélt,  Pistorius teljesen összeomlott. A kezeit a füleire szorította, hallgatni sem bírta, miket mond a tanú, közben pedig zokogott. Az áldozat családja is sírt.

A gyilkossággal vádolt műlábú futó védője, Barry Roux arra próbált rámutatni, hogy az áldozat olyan sérüléseket szenvedett el, hogy nem kiabálhatott a lövések után, ahogyan azt a tanú állította, valószínű, hogy inkább Pistorius kiáltásait hallotta. Roux azt ígérte egyébként, hogy lesz olyan tanújuk, aki megerősíti majd, hogy a sportoló tud úgy sikítani, mint egy nő.

A per holnap reggel fél kilenckor folytatódik.