Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lábtoll-labda: a páros ob-n ki-ki meccseken dőlt el a válogatottság

2014.06.08. 19:34

A hétvégi páros országos bajnokság után kialakult a júliusi Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott. A hét versenyszámból korábban kettőben, a férfi- és női csapatban már megvoltak a válogatottak, az Újszászon rendezett páros ob-n és az utána következő egyéni ranglistaversenyen még négy számban (férfi és női páros, férfi és női egyéni) dőlt el, kik utazhatnak a lengyelországi Eb-re.

A férfi párosoknál az utolsó pillanatig izgalmas volt, hogy kik harcolhatják ki a részvételi jogot, mert a ranglistán azonos pontszámmal álló újszászi Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros és a borjádi Himmer János, Kleics Dávid duó a döntőben játszhatott ki-ki meccset. Az első szettet szűken még az újszásziak hozták, de Kleicsék egyenlíteni és fordítani is tudtak. Megvédték országos bajnoki címüket.

A nőknél is hasonló volt a leosztás, Kunics Réka Morvai Noémi páros (Nagykanizsa ZSE) és Mile Alexandra Udvari Boglárkával (Cserszegtomaj) is egy-egy ranglistaverseny-győzelemmel és egy-egy második hellyel vághatott neki az ob-nak. Ők is a döntőben találkoztak, végül a kanizsaiak nyertek 2-1-re.

A férfi egyéniben Tóthnak két pont előnye volt a ranglistán legveszélyesebb riválisával szemben, így neki az is elég volt a válogatottsághoz, ha döntőbe jut. Ezt magabiztosan hozta is, a döntőt azonban Herczeg nyerte. A nőknél Kunics játszott ki-ki meccset Mile Alexandrával, és ugyan az első szettet megnyerte, a másodikban sérülés miatt fel kellett adnia a mérkőzést, így Miléé lett a győzelem.

Páros országos bajnokság (Eb-válogató utolsó forduló)

Férfi páros: 1. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), 2. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntő: 19,-21, 21-17, 21-14, 3. Huszár Emil, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) és Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE)

Női páros: 1. Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), 2. Mile Alexandra, Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK), döntő: 21-11, 15-21, 21-17, 3. Ézsiás Kitti, Makai Gréta és Joó Anett, Vágó Henriett (mindkettő Újszászi VVSE)

Vegyes páros: 1. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 2. Tóth Gábor, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), döntő: 21-19, 21-18, 3. Kleics Dávid, dr. Farkas Martina (Borjád SE) és Lukács Benedek, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE)

Egyéni ranglista verseny

Férfi egyéni: 1. Herczeg Gábor, 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntő: 21-17, 10-21, 21-15, 3. Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) és Nózsi Péter (Újszászi VVSE)

Női egyéni (22): 1. Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK), 2. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), döntő: 13-21, 8-9-nél Kunics Réka sérülése miatt félbeszakadt, 3. Túri Noémi és Gyapjas Adrienn (mindkettő Pusztaszer PISZE SE)

Válogatott:

Férfi csapat: Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Férfi páros: Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE)

Férfi egyéni: Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Női csapat: Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Nagykanizsa Zemplén SE)

Női páros: Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa Zemplén SE)

Női egyéni: Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK)

A vegyes párost később jelölik ki.