Lábtoll-labda: a páros ob-n ki-ki meccseken dőlt el a válogatottság

2014.06.08. 19:34

A hétvégi páros országos bajnokság után kialakult a júliusi Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott. A hét versenyszámból korábban kettőben, a férfi- és női csapatban már megvoltak a válogatottak, az Újszászon rendezett páros ob-n és az utána következő egyéni ranglistaversenyen még négy számban (férfi és női páros, férfi és női egyéni) dőlt el, kik utazhatnak a lengyelországi Eb-re.

A férfi párosoknál az utolsó pillanatig izgalmas volt, hogy kik harcolhatják ki a részvételi jogot, mert a ranglistán azonos pontszámmal álló újszászi Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros és a borjádi Himmer János, Kleics Dávid duó a döntőben játszhatott ki-ki meccset. Az első szettet szűken még az újszásziak hozták, de Kleicsék egyenlíteni és fordítani is tudtak. Megvédték országos bajnoki címüket.

A nőknél is hasonló volt a leosztás, Kunics Réka Morvai Noémi páros (Nagykanizsa ZSE) és Mile Alexandra Udvari Boglárkával (Cserszegtomaj) is egy-egy ranglistaverseny-győzelemmel és egy-egy második hellyel vághatott neki az ob-nak. Ők is a döntőben találkoztak, végül a kanizsaiak nyertek 2-1-re.

A férfi egyéniben Tóthnak két pont előnye volt a ranglistán legveszélyesebb riválisával szemben, így neki az is elég volt a válogatottsághoz, ha döntőbe jut. Ezt magabiztosan hozta is, a döntőt azonban Herczeg nyerte. A nőknél Kunics játszott ki-ki meccset Mile Alexandrával, és ugyan az első szettet megnyerte, a másodikban sérülés miatt fel kellett adnia a mérkőzést, így Miléé lett a győzelem.

Páros országos bajnokság (Eb-válogató utolsó forduló)

Férfi páros: 1. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), 2. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntő: 19,-21, 21-17, 21-14, 3. Huszár Emil, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) és Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE)

Női páros: 1. Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), 2. Mile Alexandra, Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK), döntő: 21-11, 15-21, 21-17, 3. Ézsiás Kitti, Makai Gréta és Joó Anett, Vágó Henriett (mindkettő Újszászi VVSE)

Vegyes páros: 1. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 2. Tóth Gábor, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), döntő: 21-19, 21-18, 3. Kleics Dávid, dr. Farkas Martina (Borjád SE) és Lukács Benedek, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE)

Egyéni ranglista verseny

Férfi egyéni: 1. Herczeg Gábor, 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntő: 21-17, 10-21, 21-15, 3. Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) és Nózsi Péter (Újszászi VVSE)

Női egyéni (22): 1. Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK), 2. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), döntő: 13-21, 8-9-nél Kunics Réka sérülése miatt félbeszakadt, 3. Túri Noémi és Gyapjas Adrienn (mindkettő Pusztaszer PISZE SE)

Válogatott:

Férfi csapat: Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Férfi páros: Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE)

Férfi egyéni: Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Női csapat: Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Nagykanizsa Zemplén SE)

Női páros: Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa Zemplén SE)

Női egyéni: Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK)

A vegyes párost később jelölik ki.