Ezt azért senki nem várta a Dortmundtól

2014.10.30. 10:15
A címvédő Bayern München mellett még mindig van két veretlen a Bundesligában, miközben a zsinórban négyet veszítő Borussia Dortmund hátránya egyre csak nő.

A Borussia Dortmund tavaly sem tudta megszorongatni a Bayern Münchent komolyabban, Pep Guardiola első bundesligás évében tizenkilenc pontot vert rájuk, és szerezte meg a bajnoki címet. Idén azonban egészen más problémái vannak a dortmundiaknak, kilenc forduló után épphogy nem osztályozós helyen állnak, a szezon előtt a szurkolók nem erre számítottak. 

Azért valószínű, hogy a szezon végén nem a kiesés harcolnak majd, de a Bayernnel szemben már most 14 pontos lemaradásban vannak, a müncheniekhez távozott Robert Lewandowski távozását pedig érezhetően nem sikerült megoldani. 

Marco Reus hetekig nem játszhatott a sérülése miatt, a nyáron érkezett olasz csatár, Ciro Immobile egyelőre gólokban nem hozza azt, amit vártak tőle, és hiába hozták vissza a Manchester Unitedtől Kagava Sindzsit, a csapat csak kínlódik. Legutóbbi négy meccsüket elbukták, győzni utoljára szeptemberben tudtak, és már a játékosok is arról beszélnek, hogy nem lenne szabad pánikolni. Olyan csapatoktól kaptak ki, mint a Köln, a Hamburg és a Schalke, mindhárom csapat a kiesőzóna környékén szegedeti a pontokat.

Fogadj és nyerj 5 milliót!

Nyernél 1 milliót az angol, a spanyol, a német, az olasz vagy a magyar bajnoksággal?

A TippmixPro Nyerő 5-ösben minddel lehet, ha minimum 5 000 Ft értékben fogadsz, sőt, ha mind az 5 bajnokságot megteszed 5 000 Ft-tal, az 5 millió Ft-os Jackpot is a tied lehet!

Extra nyeremény: 5x100 db 5 000 Ft értékű számlafeltöltés.

Nyerj minél többet a 12 500 000 Ft össznyereményből!

TippmixPro

Professzionális sportfogadás, biztonságos forintalapú be- és kifizetések, a Szerencsejáték Zrt. garanciájával.

További részletek a játékról

A legrosszabb az egészben, hogy a következő bajnokijukat a Bayern München otthonában játszák a hétvégén, aztán a Mönchengladbach és a Paderborn jön, szóval nem lesz könnyű. Abban reménykedhetnek, hogy több sérült is visszatért, és hamarosan játékba lendül, köztük Gündogan. A BL-ben legalább megy a csapatnak. 

Közben a címvédő Bayern már most kezdi leszakítani a többieket, nagyjából minden rendben van, bár pont most a hétvégén ikszeltek le a Mönchengladbach-hal, ezzel megszakadt hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatuk. Götze meghatározó ember lett, Lewandowski megrúgja azokat a gólokat, amiért hozták, senki nem különösebben kérdőjelezi meg, miért kellett elküldeni Mandzukicot. Egyelőre úgy néz ki, hogy csak az a kérdés, a müncheniek hány ponttal nyerik meg az idei szezont.  

Pep Guardiolának meglehet a második Bundesliga-cím is
Pep Guardiolának meglehet a második Bundesliga-cím is

Guardiola csapatának négypontos előnye van a második Hoffenheimmel szemben, amely továbbra is tartja magát az élmezőnyben, ráadásul veretlenül, igaz, hogy négy győzelmük mellett ötször is ikszeltek.  A Hoffenheimhez a nyáron igazolt Szalai Ádám, hatszor kezdett és két gólnál jár, bár a csapat amúgy se nagyon gyártja a gólokat, eddig tizenhármat szereztek. 

A Borussia Mönchengladbach is ugyanúgy négy győzelemmel és öt döntetlennel áll, ahogy az őket megelőző Hoffenheim, rájuk jött fel a zsinórban négyet nyerő Wolfsburg is, amely hazai pályán eddig verhetetlennek tűnik, három pontot még senki nem hozott el tőlük. A Leverkusen és a Mainz is dobogó közelben van, nagy lesz a tülekedés a Bayern mögött. 

Az újonc Paderborn is tartja magát a középmezőnyben, az első négy forduló után még veretlenek is voltak, aztán jött a Bayern München elleni 4-0-s vereség, és azóta csak az Eintracht Frankfurtot sikerült megverniük, mindenesetre a kiesőzónától így is távol vannak. 

A Dortmundnak eddig siralmas idénye van
A Dortmundnak eddig siralmas idénye van

Hátul a Werder Bremen szezonja eddig menthetetlennek tűnik, történetük során egyszer sem kezdték ennyire gyatrán az idényt, az ellenfelek kilenc meccsen huszonhárom gólt rámoltak be a négypontos csapatnak. Ennyit senki más nem kapott a Bundesligában, még a kilencpontos stuttgartiaknak is csak tizenkilencet kaptak. A legnagyobb verést a Bayerntől kapták a brémaiak, Guardiola csapata 6-0-ra gázolta el őket. 

Eggyel előttük a a Freiburg áll, majd jön Stieber Zoltán csapata, a Hamburg, ők jó eséllyel az idén is a kiesés ellen fognak harcolni, tavaly ezt egy osztályozóval megúszták. Az utóbbi hetekben a Dortmund-verés után volt egy ikszük a Hoffenheim ellen, mintha kezdtek volna magurka találni, de a Hertha ellen már megint beleszaladtak egy 3-0-s vereségbe.

A hamburgiak egészen siralmas teljesítményét jelzi az is, hogy az eddigi kilenc fordulóban mindössze három gólt szereztek, ebből kettőt a huszonkét éves Lasogga jegyzett. Ezzel bőven utolsók a mezőnyben, szeptemberben még góltalansági rekorddal nyitották a bajnokságot.