Lejött a kóláról, elfelejtett golfozni

2015.02.16. 10:29

Az ír Peter Lawrie furcsa indokkal állt elő, miért esett vissza drámaian a golfranglistán: kólafüggő volt, de miután leállt vele, az eredmények sem jöttek.

Lawrie sosem volt stabilan a legjobbak között – 2008-ban azért megnyert egy European Tour versenyt – , de két év alatt óriásit zuhant, a 161. helyről a 900.-ra esett vissza. Állítása szerint addig ment jól neki, míg literszám itta a kólát és különböző cukros üdítőket. Míg a sportolók többsége éppen a diétának szokta betudni, hogy javulnak az eredményeik, Lawrie-nál fordított lett a hatás.

„Függő voltam, és megpróbáltam vele leállni. Literszámra ittam a cuccot. Még a legmelegebb országokban, mint Malajzia is kóláztam a pályán, mert a rabja voltam."

Peter Lawrie megnyeri a Spanish Opent

A 40 éves golfozó 2013-ban próbálta meg átalakítani étkezését, de katasztrófaként élte meg a kólamentességet. „A nagyon magas cukorszintem drámaian alacsony lett, és ezt sosem hevertem ki. Egy kicsit sem. Tudom, hogy ez sokkolni fogja az embereket, de elveszítettem a magabiztosságomat. Nem mondanám, hogy összeomlottam volna, de nagyon érzelmessé váltam az elmúlt év végén. Nehezen tudtam kezelni a helyzeteket. Nem tudom, hogy az üdítőzés mit tett a mentális állapotommal vagy formámmal. Az üdítők elhagyása nem működött nálam. Nem tudom, hogy vajon ez kapcsolt-e át valamit az agyamban, de nem voltam már ugyanaz a Peter Lawrie."

Most már újra kólázik, azért kevesebbet iszik, mint régen, de így is kezd visszatérni régebbi formája, Kuala Lumpurban a 16. lett.