Újabb sportcsarnokok épülhetnek Felcsúton

2015.12.18. 21:19

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia jövő évre tervezett költségvetése szerint sportkomplexum épülne Felcsúton, szúrta ki a Mfor.hu.

A Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 4,5 milliárd Tao-pénz elköltését tervezte a 2015-2016-os szezonra, amiből 1,7 milliárdot hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ebből 1,3 milliárdba kerülne a sportkomplexum néven futó projekt, amibe sportcsarnok és konferencia-központ tartozna, és valamennyi önrészt a Puskás Akadémia is vállalna. 

Itt olyan sportcsarnokokról van szó, amelyek akár kézilabda-mérkőzések lejátszására is alkalmasak

- mondta a beruházással kapcsolatban Sipos Pál, az MLSZ szóvivője az RTL Klub Híradójának. Sipos szerint az MLSZ sportszakmai és költségvetési szempontból is megvizsgálta a projektet, amit "továbbított a minisztérium felé jóváhagyásra". A Híradó kérdéseire annyit írt a kormány, hogy a "fejlesztésért az akadémia és az MLSZ az illetékes". 

Idén is a Puskás Akadémia kapta a legtöbb pénz a cégek társasági adókedvezményéből. A második legtöbbet (1,2 milliárd forintot) a Seszták Miklós szülőfalujában, Kisvárdán működő futballklub kapta. Az első tízbe bekerült a Videotont működtető gazdasági társaság is. 

A Puskás Akadémián még idén elkészül két új fűtött focipálya és egy kazánház is. Orbán Viktor szülőfalujában hamarosan befejeződik a kisvasút nyomvonalának meghosszabbítása is. A miniszterelnök nemrég azt mondta Felcsúton, hogy azért támadják a falut, mert ő onnan származik, de ez jó, mert csak azt jelenti, hogy ott legalább történik valami.