Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Sárosit kiengedték a kórházból, jövő héten utazik Rióba

2016.07.29. 13:16

Hazaengedték a kórházból az olimpiai induló tollaslabdázó Sárosi Laurát, akit kedden szállítottak be vakbélgyulladás gyanújával. "Otthon" - írta közösségi oldalán pénteken délelőtt Sárosi, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként. Legutóbb 1996-ban, az atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó, akkor Ódor Andrea indult.

Sárosi Laurára csütörtökön az MTI-nek elmondta, valószínűleg vírusos hasi nyirokcsomó-gyulladás okozta a panaszait, melyek vakbélgyulladásra utaltak. Pár nap diéta és pihenés vár rá, a tervek szerint jövő csütörtökön utazik Rióba. A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket.

 A világranglistán 65. magyar versenyző az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu-val (10.), valamint a kanadai Michelle Livel (20.) szerepel az M csoportban. Előbbivel még nem találkozott, míg utóbbitól július elején két szettben kikapott egy kanadai verseny negyeddöntőjében.

A férfi és női egyéni versenyben is 13 csoport van, amelyekből a csoportgyőztesek jutnak tovább. Az első három kiemelt versenyző csoportjának győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással mérkőzik a nyolc közé jutásért.