Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Okosnak hitték magukat, csak öngólt lőttek: húszat

2017.02.27. 15:51

Nehezen felfogható, mit is gondoltak annak a két bandycsapatnak a játékosai, akik az orosz Szuperligában összesen húsz öngólt ütöttek, így próbálva elkerülni a nehezebb ellenfelet a következő körben.

A Guardian cikke szerint a bundameccset Arhangelszkben játszották, ahol a Vodnyik fogadta a Bajkal-Energija csapatát. A meccsből még 22 perc volt hátra, 0-0 volt az állás, amikor a hazaiak egyik játékosa, Oleg Pivovarov öngólt ütött, nem is egyet, gyors egymás után hármat.

Erre a vendégcsapat úgy reagált, hogy egymás után kilencszer küldte saját kapujába a labdát. De belehúzott a Vodnyik, és az utolsó hét percben gyorsan még nyolc öngólt bevágott, így 11-9-re elveszítette a meccset.

A csalás persze nem marad büntetlenül. Az orosz szövetség elnöke, Borisz Skrinnyik közvetlenül a meccs után kijelentette, komoly szankcióra számíthat mind a két csapat, természetesen az eredményt azonnal törölték.

A bandy – más néven: jéglabda – a jégkorong és a futball keveréke. Egy futballpálya méretű jégpályán játsszák, a futballhoz hasonlóan kétszer 11 játékosnak egy labdát kell az ütővel az ellenfél kapujába juttatni. A meccs a futballal megegyezően kétszer 45 percig tart.

A sportban azért többször előfordult, hogy gyenge teljesítménnyel próbálták az eredmények alakulását befolyásolni. Ilyen volt a 2012-es olimpia tollaslabdabotránya, amikor a dél-koreai, kínai és indonéz csapat játékosai hibáztak szándékosan. Mindegyiket kizárták. 2002-ben, egy madagaszkári futballmeccsen 149 öngólt rúgtak a Stade Olympique de l'Emyrne játékosai, így tiltakozva az igazságtalan bírói ítéletek ellen.