Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt a darts legnagyobb legendája, Phil Taylor felfedezője

2018.04.05. 23:35

Döbbenetes események zajlottak le a darts Premier League csütörtöki fordulójában. A liverpooli Echo Arenában tartott verseny előtti bemutatón lett rosszul Eric Bristow (becenevén a Ravasz Londoni), a darts egyik legnagyobb legendája, akinek a sörözőjében tanult Phil Taylor is.  Bristow-t kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Április 25-én lett volna 61 éves.

Zseniális figura volt, akit nem csak az emelt a darts csúcsára, hogy ötszörös világbajnok volt, hanem az is, hogy a dartsosok rettegett betegségéből, a dartitisből visszatérve is képes volt a legjobbak közé kerülni.

Bristow egy 2014-es jótékonysági tornán
Bristow egy 2014-es jótékonysági tornán

Minden, ami miatt a mai modern darts olyan, amilyen, az valahol tőle indult. Ő volt az, aki a pubjában felfedezte Phil Taylor zseniális tehetségét, és elindította arra az útra, amelyből megszületett a dartstörténelem korszakos zsenije.

Bristow 10 ezer fontos kölcsönt adott, amelyből aztán Taylor a dartsvilág csúcsára jutott el. Az 1997-es PDC-világbajnokságon éppen egymás ellen játszották az elődöntőt, Taylor emlékezetes könyvében is örök mentorának nevezte.

Eric Bristow az utóbbi években bemutatóversenyekre járt, ezért volt ott a csütörtöki Premier League-fordulón is. A gála 10. percében rosszul lett. Letámogatták, a backstage-ben dobáló játékosok mindegyike látta, hogy rosszul van. A helyszínen már életmentő szívmasszázsra volt szüksége. A kórházban sem tudták megmenteni.

De a show-nak menni kellett tovább, a PL-fordulót rendben lebonyolították.

Ha a darts legfontosabb eseményeire kíváncsi, olvassa az Index tematikus blogját, a 9nyil.blog.hu-t.