Meghalt a darts legnagyobb legendája, Phil Taylor felfedezője

2018.04.05. 23:35

Döbbenetes események zajlottak le a darts Premier League csütörtöki fordulójában. A liverpooli Echo Arenában tartott verseny előtti bemutatón lett rosszul Eric Bristow (becenevén a Ravasz Londoni), a darts egyik legnagyobb legendája, akinek a sörözőjében tanult Phil Taylor is.  Bristow-t kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Április 25-én lett volna 61 éves.

Zseniális figura volt, akit nem csak az emelt a darts csúcsára, hogy ötszörös világbajnok volt, hanem az is, hogy a dartsosok rettegett betegségéből, a dartitisből visszatérve is képes volt a legjobbak közé kerülni.

Bristow egy 2014-es jótékonysági tornán
Bristow egy 2014-es jótékonysági tornán

Minden, ami miatt a mai modern darts olyan, amilyen, az valahol tőle indult. Ő volt az, aki a pubjában felfedezte Phil Taylor zseniális tehetségét, és elindította arra az útra, amelyből megszületett a dartstörténelem korszakos zsenije.

Bristow 10 ezer fontos kölcsönt adott, amelyből aztán Taylor a dartsvilág csúcsára jutott el. Az 1997-es PDC-világbajnokságon éppen egymás ellen játszották az elődöntőt, Taylor emlékezetes könyvében is örök mentorának nevezte.

Eric Bristow az utóbbi években bemutatóversenyekre járt, ezért volt ott a csütörtöki Premier League-fordulón is. A gála 10. percében rosszul lett. Letámogatták, a backstage-ben dobáló játékosok mindegyike látta, hogy rosszul van. A helyszínen már életmentő szívmasszázsra volt szüksége. A kórházban sem tudták megmenteni.

De a show-nak menni kellett tovább, a PL-fordulót rendben lebonyolították.

Ha a darts legfontosabb eseményeire kíváncsi, olvassa az Index tematikus blogját, a 9nyil.blog.hu-t.