Erzsébet
1 °C
4 °C

Matolcsy fiának cége bútorozza be Mocsai Lajos egyetemét

2018.08.16. 23:36

Matolcsy Ádám még 2015 végén szerezte meg családi összefogással a Balaton Bútorgyárat, azóta pedig az állami megrendelések is megszaporodtak, most éppen a Testnevelési Egyetem döntött úgy, hogy a kormányhatározattal neki megítélt fejlesztési pénzből a jegybankelnök fiának gyárából rendel bútorokat – szúrta ki a K-Monitor.

A publikált dokumentumok szerint a Testnevelési Egyetem gyorsított eljárásban, 207,5 millióért vette az új campusra többek közt

  • 369 íróasztalt,
  • 569 tantermi asztalt,
  • 318 görgős és 2632 rakosgatható széket,
  • valamint 432 szekrényt.

A K-Monitor azt írta, a cég honlapján nem érhetők el árak és a katalógus is átdolgozás alatt van, így nem tudták kiszámolni, hogy reális-e listaáron a beszerzés, bár azt hozzátették, hogy egyébként nem tűnik irreálisan magasnak az ár.

Az ugyanakkor mindenképpen feltűnő, hogy az áron és jótálláson túl nem kértek gazdasági-pénzügyi garanciákat, a tendert pedig gyorsított eljárásban folytatták, hogy még a tanévkezdés előtt megérkezzenek a bútorok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?