Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Húsz kilót fogyott a vb-re, elmehetett az ereje

2018.11.09. 13:10

Magát Krisztina harmadikként végzett összetettben a 87 kilogrammos kategória B csoportjában , a türkmenisztáni súlyemelő-világbajnokság utolsó előtti versenynapján.

Testvériség SE emelője meg szerette volna nyerni a B csoportot, de ő sem tudta, hogy mire lehet képes új súlycsoportjában. Magát áprilisan még a plusz 90 kilósok között volt Európa-bajnoki aranyérmes, de a vb-n már a 87 kilósok között indult. Ehhez több mint húsz kilót fogyott.

Magát jól kezdett 94 és a 98 kilogrammot is magabiztosan szakította ki, a 100 kiló viszont már nem ment neki. Lökésben a 117-et elkapkodta, aztán ugyanezen a súlyon javított, viszont harmadik gyakorlata - 121 kilón - sikertelenn volt, összetettben 215 kilót teljesített, így harmadik lett a csoportjában,  végső helyezése az A csoport esti versenyei után derül ki. Legrosszabb esetben 13. lesz.

„Csalódott vagyok, és dühös is, mert 225 kilót akartam összehozni, ettől jócskán elmaradtam. Talán túlságosan is sokat fogyasztottam, a lökésre nem maradt kellő erőm, pedig technikailag alapjában rendben voltam. Ennél a tavaszi Európa-bajnokságon csak jobb lehetek, és jobb is leszek"– nyilatkozta Magát az MTI-nek.

A vb-n lesz még magyar, Nagy Péter szombaton a plusz 109 kilósok között versenyez, ő is a B csoportba kapott besorolást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?