Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Máris megemelték hárommilliárddal a pesti Maccabi Játékok kormánytámogatását

2018.11.30. 10:47

A kormány 2,855 milliárd forinttal megemelte a jövő évi, budapesti Maccabi Európa Játékok előkészítéséhez, megszervezéséhez és lebonyolításához nyújtott támogatást, írja az MTI.

A szervezők pénteki közleményükben írják, hogy az eredeti tervek szerint a játékok idejére készült volna a rendezvény központi helyszínének otthont adó Kerepesi Úti Sportpark, de végül ez csak később valósul meg. A játékokat emiatt már meglévő sportlétesítményekben (a központ a Ludovika lesz) rendezik meg.

A helyszínek megváltozása, az új helyszíneken a játékok lebonyolítása, az összetettebb logisztika feladatok megoldása szervezési, rendezési többletköltségekkel járnak, így a szervezők kezdeményezték a kormánynál a támogatás emelését.

A 15. Maccabi Európa Játékokat 2019. július 29. és augusztus 7. között rendezik, közel 40 ország mintegy 3000, a zsidó közösséghez kötődő versenyzőjét várják Budapestre. Az ép sportolók 27, a parasportolók két sportágban versengenek majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?