Diána
11 °C
22 °C

Az olimpia legmeghatóbb sztorija a Lillis fivéreké

2018.02.19. 11:50 Módosítva: 2018.02.19. 12:14

A Lillis család – ahogy magukat nevezték, a Team Lillis – álma az volt, hogy a szabadstílusú sízőként versenyző három testvér, a 23 éves Jon, a 19 éves Chris és a 17 éves Mikey együtt versenyzik majd az olimpián. Az élet aztán szörnyű tragédiával írta át a testvérek álmait. Mikey tavaly októberben elhunyt, máig megmagyarázhatatlan módon álmában érte a halál.

A legidősebb testvér, Jon sikerrel vívta ki a kvalifikációt, és ott lehetett vasárnap az ugrás döntőjében, ahol meghalt testvére síruházatát viselve a nyolcadik helyet szerezte meg. Másik nagy álma, az olimpiai érem azonban nem jött össze. Chris elülső keresztszalag-szakadása miatt nem indulhatott Dél-Koreában.

Amikor Mikey meghalt, a két testvér elhatározta, hogy minden körülmények között teljesítik öccsük akaratát, és a fiú hamvait egy medálba zárva vitték el Phjongcshangba, így mind a hárman ott lehettek a megnyitóünnepségen. 

„A közös álmunk volt, hogy együtt szerepeljünk az olimpián. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem fog ebben a formában sikerülni, úgy éreztük, az a legjobb módja annak, hogy együtt legyünk, hogy így hoztuk magunkkal Mickey-t” – mondta Jon Lillis a ugrás döntője után.

„Az elmúlt hónapokban megtanultuk, hogy milyen nehéz az élet, így amit lehet, ki kell hozni belőle. Továbbra sem adjuk fel a küzdelmet, és a Team Lillis ott lesz négy múlva Pekingben is, és egy egészen más történetet fog írni” – fejezte be a döntő utáni sajtótájékoztatót Jon Lillis.