Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

A fallabda World Tour döntőjéig menetelt Farkas Balázs

2019.03.20. 12:59

Karrierje és a magyar fallabdázás eddigi egyik legnagyobb sikerét érte el Farkas Balázs, aki a profi versenysorozat, a PSA World Tour moszkvai állomásán döntőt játszott. A tatabányai játékos addig három kiemeltet is kiejtett, írta a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség.

A moszkvai tornán Farkas Balázs nem kiemeltként nehéz sorsolást kapott. A Squashberek játékosa ennek ellenére az első körben 3-1-re nyert a hatodik kiemelt cseh Svec ellen, majd 3-2-vel az elsőként rangsorolt, a világranglistán 57. spanyol Pajares Bernabeut is legyőzte.

farkasbalazs

Az elődöntőben a hetedik kiemelt francia Aubert sem tudott ellenállni Farkas Balázsnak, aki 3-0-ra győzött. A döntőben a korábbi top 20-as finn Tuominen jobbnak bizonyult, de a döntőbe jutás így is mérföldkő a 21 éves magyar fallabdázó pályafutásában.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet – nyilatkozta az edző-édesapa Farkas János. – Különösen nagy fegyvertény a világranglistán a legjobb hatvanba tartozó ellenfél legyőzése. Balázs korábban már nyert ötezer dollár összdíjazású versenyt, de egy tízezresen a döntő még komolyabb szint, ezt kellene majd tartani. Az U19-es Európa-bajnokságon elért második helye volt hasonló nagy eredmény, de az még junior korában történt, úgyhogy a mostani eredmény egyértelműen az egyik legnagyobb sikere."

A 2017-es Világjátékokat is megjárt Farkas Balázs remek formában van az idén, hiszen februárban sorozatban három nemzetközi tornát is megnyert.