Visszavonult a darts ötszörös világbajnoka

2019.03.29. 08:41

Az ötszörös dartsvilágbajnok Raymond van Barneveld vesztett szerdán este a rotterdami Premier League-versenyen, majd úgy döntött, hogy azonnali hatállyal visszavonult.

„Meghoztam a döntésemet, végeztem. Nem akarom több a fájdalmat. Jó látni, hogy mindenki szeret, de halvány fogalmuk sincs, hogy min megyek keresztül. Minden egyes héten fájdalmaim voltak az utóbbi három négy évben. Soha nem volt olyan érzésem, azon az eseten kívül, amikor Michael van Gerwennel megnyertük a világkupát, hogy „gyerünk,  Ray,   térj vissza".

Az 51 éves Van Barneveld már tavaly novemberben bejelentette, hogy a 2019-es PDC-világbajnokság után abbahagyja a sportot. A decemberi vb-t végül meg sem várva vonult vissza.

Van Barneveled a legnagyobb versenyzők közé tartozott, a modern érában rajta kívül csak ketten voltak, akik öt vb-t tudtak nyerni. A holland négyszer győzött a BDO-nál (1998, 1999, 2003, 2005), majd a PDC-nél folytatta, ahol 2007-ben szerzett világbajnoki címet a legendás Phil Taylor legyőzésével.

Karrierje során 29 PDC-versenyen győzött, többek között nyert UK Opent, Grand Slam of Dartsot és Premier League-et is. Ő volt az első játékos, aki először kilencnyilas leget dobott a Premier League-ben és a PDC-világbajnokságon.