Eszter, Eliza
EUR 382,08 Ft
USD 357,61 Ft
14 °C
24 °C

Világbajnoki futamot nyert a magyar vitorlázó testvérpár

2019.08.05. 11:48

Két futam után az olimpiai kvótát érő második helyen áll a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a vitorlázó 470-es világbajnokságon, írja az MTI.

A Japánban, Enosimában zajló vb-n az 51 hajós mezőny két csoportban szállt vízre. A tavaly junior vb-bronzérmes magyar kettős előbb a hetedik, majd az első helyen ért célba, ezzel összetettben a második helyen állnak Gyapjasék a svéd Dahlberg-Berjgström duó hajója mögött, igaz, négyes holtversenyben.

Az olimpiai kvalifikációs vb-n négy tokiói helyet osztanak ki. A tavalyi vb-n nyolc nemzet párosa jutott kvótához, Gyapjasék akkor a 16. helyen végeztek, a nemzetek közötti sorrendben a tizenegyedikek voltak.

Tokióban a férfi 470-eseknél 19 vitorlás indulhat.

A vitorlázóknál már tokiói kvótás finn dingiben a világbajnok Berecz Zsombor, lézer standarban Vadnai Benjamin, lézer radialban pedig Érdi Mária.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás