Használhatatlan a több mint 7 milliárdból épült II. kerületi uszoda főmedencéje

DSZZS20190928001
2020.05.29. 11:03

Sokasodnak a gondok a több mint 7 milliárd forintból épült, a legutóbbi önkormányzati választások előtt sebtiben átadott, méregdrága bérleteket áruló II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda körül: a Magyar Hang cikke szerint az uszoda főmedencéjének leengedésekor kiderült, hogy

baj lehet a medence szigetelésével, felhullámosodott az alján a csempe, és a medence alatti helyiségben is repedéseket látni a plafonon.

A II. kerületi önkormányzattól kapott tájékoztatás alapján a csempe feltörése, a szigetelés felmarása és kicserélése biztosan szükséges lesz a hiba kijavítására, de független igazságügyi szakértővel vizsgáltatják, hogy ez megoldja-e a problémát.

Ez egyben azt is jelenti, hogy bár a kijárási korlátozások enyhítésével a sportolók már birtokba vehették volna a létesítmény legnagyobb, 50 méteres benti medencéjét, de mivel az a vizsgálat – és a későbbi javítási munkák – idejére leengedve marad, így a sportolók a kinti medencébe szorulnak, vagyis a kerület lakosai még szűkebb lehetőségek között használhatják az uszodát. A Magyar Hang szerint viszont a kinti medencével is probléma van: sok helyen feljött a medence körüli burkolat, amit a baleset-veszélyessége miatt szintén javítani kell.

(Borítókép: A Gyarmati Dezső Uszoda az átadóünnepség napján a II. kerületi Máriaremetei úton 2019. szeptember 28-án. / Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)  • Hírek
  • Bankszámla