Egy pontot szerzett a Győr Bretagne-ban

2020.09.27. 18:58

A címvédő Győri Audi ETO KC 25-25-ös döntetlent játszott a francia Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A győriek így megőrizték veretlenségüket a BL-ben, már 40 mérkőzést játszottak le úgy, hogy nem kaptak ki. A ki tudja meddig tartó sorozat 2018 januárjában indult – írta a távirati iroda. 

Az első félidő egált hozott, 12:12-vel fordultak a csapatok. A második félidő elején a Brest egy 7-1-es sorozatot produkált. A franciák keze is megremegett, ezt kihasználva a Győr egy 4-0-s szériával felzárkózott. Az utolsó előtti percben egy gyors ellenakció végén egyenlített az ETO, majd a győzelemért támadhatott, de nem járt sikerrel. Az utolsó akciót a Brest is elrontotta, így mindkét csapat egy-egy ponttal gazdagodott. A mezőny legeredményesebb játékosa a házigazdákat erősítő szlovén Ana Gros volt, aki 15 lövésből tíz gólt szerzett. A győrieknél Lukács Viktória, Estelle Nze Minko és Anne Mette Hansen egyaránt négy találattal zárt.
    
A jövő hétvégén szünet lesz a BL csoportkörében, az egy győzelemmel és két döntetlennel álló ETO legközelebb október 10-én lép pályára, amikor a dán Odense HB együttesét fogadja.