Görbicz Anita: Ez lesz az utolsó évem, szeretném a hatodik BL-győzelmemmel befejezni

2020.10.13. 09:50

Görbicz Anita az M4 élő műsorában elmondta, hogy ez lesz az utolsó szezonja, ezért mindent belead, hogy csapata megnyerje összes hátralévő mérkőzését az évben. 

Ez lesz az utolsós évem, szeretném a hatodik BL-győzelmemmel befejezni a pályafutásomat, és ugyanúgy a magyar bajnokit és a magyar kupát is meg akarom nyerni. 

A Győri Audi ETO kézilabdacsapatának kapitánya a három trófea elnyerésével szeretné bizonyítani, hogy 37 évesen is képes a legjobb eredményre, és így búcsúzhasson el a sportvilágtól. 

görbicza.PNG
Fotó: m4sport.hu

A 233-szoros válogatott magyar kézilabdázó tíz évesen kezdte a sportot Győrben, és 17 évesen debütált a Bajnokok Ligájában. Éppen csak átlépte a hivatalos felnőttkor küszöbét, amikor ő lett a Győri ETO irányítója. Válogatottként 2001-ben junior világbajnoki ezüstérmet szerzett, és a következő évben került be a felnőtt válogatott keretébe. Még ugyanabban az esztendőben a világbajnoki ezüstérmet szerzett válogatott tagja volt. 2005-ben a világ legjobb női kézilabda-játékosának választották. 

görbicz.PNG
Fotó: m4sport.hu

2013-ban újabb álma teljesülhetett: a győri csapattal BL-győzelmet szerzett. A Bajnokok ligája történetének első Final Fourjában 2014-ben Görbicz a döntőig vezette csapatát, ahol ő volt csapata legeredményesebb játékosa: 7 gólt is szerzett. Az idény All-Star csapatába is bekerült, mint legjobb irányító, valamint pályafutása során másodszor lett a BL gólkirálya. 2015-ben  megszerezte 1000. válogatottbeli gólját. Két napja pedig, az Odense elleni hazai BL-találkozón megszerezte pályafutása 1000. gólját a sorozatban.

Kapcsolódó

Magabiztosan nyert a Győr a női kézilabda-BL-ben

Görbicz Anita megszerezte pályafutása ezredik gólját a Bajnokok Ligájában.

Csapatának veretlenségi sorozata 2018 januárja óta tart a Bajnokok Ligájában, ahol 41 mérkőzésen át egyetlen csapat sem tudta legyőzni a Győri Audit.