2024. július 5. 18:00
Spanyolország 2
Németország 1
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00 ÉLŐ
Portugália 0
Franciaország 0

Zárt kapus az Izland elleni Eb-pótselejtező és a Fradi–Barca is

CER 8139
2020.11.09. 11:11 Módosítva: 2020.11.09. 13:45
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hétfőn délelőtt a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a legújabb járványügyi intézkedéseket. E szerint a csütörtöki Magyarország–Izland Eb-pótselejtezőt és a decemberi Ferencváros–Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést is zárt kapuk mögött rendezik meg.

Orbán Viktor elmondta, amennyiben az Országgyűlés megszavazza a módosításokat, úgy kedd éjféltől, tehát szerdán 0.00-tól lépnek hatályba az új szabályok.

Este 20 órától kijárási tilalom is életbe lép, ráadásul az éttermek is csak kiszállíthatnak, így közös meccsnézés sem engedélyezett a vendéglátóhelyeken.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Izland ellen lép pályára Európa-bajnoki pótselejtezőn a Puskás Arénában. A találkozón körülbelül 20 ezer szurkoló lehetett volna a stadionban. Három nappal később Szerbiát, hat nappal később Törökországot fogadjuk Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Az ügyben kerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget. Az MLSZ később közleményben jelezte, visszatérítik a jegyek árát, a további döntéseket – például az amatőr futballra vonatkozóan – a kormányhatározat pontos részleteinek ismeretében hozza majd meg a szövetség elnöksége.

A bejelentett intézkedés egyelőre 30 napig hatályos, azaz a december 2-i Ferencváros–Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzés is zárt kapus lesz.

Egyelőre a Ferencváros sem kommentálta a hírt.

Magyarországon – sportágtól függetlenül – a nemzeti bajnokságok találkozóin sem lehetnek nézők a helyszínen. 

(Borítókép: Czerkl Gábor / Index)