Supka: győzelmet érdemeltünk volna!

DEBRE20201212013
2021.04.17. 19:26
Supka Attila edző szerint a játékvezető megérdemelt győzelemtől fosztotta meg a Kisvárdát a labdarúgó NB I 29. fordulójában, míg Szergej Rebrov, a Ferencváros szakvezetője elégedetlen volt csapata teljesítményével, és időnként az volt a benyomása, mintha már a bajnokság végét várnák a játékosai.

A 0-0-ea végződött Kisvárda–Ferencváros NB I-es labdarúgó-mérkőzés után értékelt a két edző.

Szergej Rebrov (FTC):

Sajnálom, hogy nem nyertünk, nem is érdemeltünk győzelmet. Nem tudtunk eléggé támadóan fellépni, és ez baj. Tizenhárom pont az előnyünk, nem lehet azt mondani, hogy nagy a nyomás a csapaton. Mi a BL-ben szereplő együttes vagyunk, ma nem játszottunk ehhez méltón!

A kérdésre, hogy vajon türelmetlen-e az együttes, mivel a második mérkőzéslabda is kimaradt, így reagált:

Hogy türelmetlen lenne a csapat? Nos, minden meccs más. Amikor 1-0-ra vezetett ellenünk a Puskás Akadémia, több helyzetük volt, és most meg a Kisvárdának ugyancsak. Le akarják zárni a szezont a játékosaim? El kell beszélgetnem a fiúkkal, hiszen még nem kezdődött meg a vakáció.

Rebrov mester többször is bekiabált, ösztökélte a játékosait, miért?

Sok labdavesztés történt, én arra biztattam őket, hogy minél többet rohamozzanak.

Rossz nyelvek szerint a Fradi kedden, az Újpest ellen akar ünnepelni. Igaz ez?

A csapat ma akart ünnepelni, ma akarta lezárni a bajnokságot. Tizenhárom pont előnyünk van, ezt megérdemelten szereztük meg. Nem tudom, mi történt ma a játékosokkal, csalódott vagyok a mai játék miatt. Túlságosan biztonsági játékot játszottunk. El kell beszélgetnem a játékosokkal, hogy vajon le akarják-e zárni a bajnokságot, vagy arra várnak, hogy a Puskás Akadémia vasárnap pontokat veszítsen.

Supka Attila (Kisvárda):

Azt játszottuk a Ferencváros ellen, ami a mi helyzetünkben fontos volt. Megszerveztük a védekezésünket, és voltak olyan időszakok is, amikor mertünk futballozni. Voltak végre kapura lövéseink is, és egy gólt is szerzetünk. Úgy gondolom, nagyon rossz döntés volt a játékvezető részéről, hogy visszavonta a gólt, ugyanis nem volt semmiféle testi kontaktus Jelena és a Fradi kapusa között.

Supka történelmet írhatott volna a Kisvárda első, FTC elleni győzelmével...

Elmaradt az első győzelmünk a Fradi ellen, de legalább megszereztük az első hazai pontot. A helyzetek és a kapura lövések alapján győzelmet érdemeltünk volna. Plusz rúgtunk egy szabályos gólt, többet tettünk a győzelemért, mint az ellenfelünk.. Muszáj volt cserélnem a szünet előtt, mert nem akartam, hogy emberhátrányba kerüljünk.

(Borítókép: Supka Attila 2020. december 12-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)