Van der Poel szakaszgyőzelmével átvette a sárga trikót

GettyImages-1325759781
2021.06.27. 19:17
Vasárnap a második szakasszal folytatódott a 2021-es Tour de France kerékpáros körverseny. A második etap után új versenyző tört az élre összetettben, a holland Mathieu Van der Poel szerezte meg a sárga trikót. - adta hírül az MTI.

Az idei Tour de France szombat délután rajtolt el, ahol egyből egy komolyabb tömegbaleset alakult ki, amit ráadásul egy szurkoló okozott, így a verseny végső esélyesei közül is több kerékpáros folytatása veszélybe került. Azóta a francia rendőrség bejelentette, hogy eljárást indítanak a balesetet okozó néző ellen. Az incidens után végül a nyitó, 197 kilométer hosszú szakaszt a francia Julian Alaphilippe nyerte 4 óra 39 perces idejével. 

A második, 183 és fél kilométeres etappal folytatódott a verseny délután. A Perros-Guirec és Mur-de-Bretagne közötti távon hat kisebb kategorizált emelkedő várt a mezőnyre. 

A záró emelkedőt, a két kilométer hosszú Mur-de-Bretagne-t kétszer mászták meg: Mathieu van der Poel az első végén az időjóváírásért indított támadást, a másodikon pedig riválisai támadási kísérletei után, 800 méterrel a célvonal előtt indult meg ismét, és senki nem tudta vele tartani a lépést, így végül hat másodpercet vert üldözőire. Ezzel az összetett élére állt és átvette a sárga trikót a világbajnok francia Julian Alaphilippe-től.

Másodikként a címvédő Tadej Pogacar, harmadikként az ugyancsak szlovén, tavaly második Primoz Roglic ért célba.

Eredmény:

2. szakasz, Perros-Guirec - Mur-de-Bretagne, 183,5 km:

1. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) 4:18:30 óra

2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 6 másodperc hátrány

3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel

A 108. Tour de France hétfőn a harmadik, Lorient és Pontivy közötti 183 kilométeres etappal folytatódik.

(Index/MTI)

(Borítókép: Getty Images)