Újabb Fucsovics-bravúr Wimbledonban

GettyImages-1325927662
2021.07.02. 19:10
Négy szettben, 3–1-es végeredménnyel jutott nyolcaddöntőbe Fucsovics Márton a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon. A magyar teniszező bravúros teljesítménnyel győzte le Diego Schwartzmant és érte el pályafutása legjobb wimbledoni eredményét.

Az első fordulóban is már bravúrt ért el a világranglistán 48. helyen jegyzett teniszező, mikor a 19 éves szupertehetség Jannik Sinnert múlta felül négy szettben. A második kanyarban már egy fokkal könnyebb ellenfél került Fucsovics elé, Jiri Vesely elleni mérkőzése mindössze másfél szettig tartott, utána a cseh teniszező visszalépni kényszerült sérülés miatt a mérkőzéstől. 

A harmadik fordulóban a világranglista tizenegyedik Diego Schwartzmannal csapott össze a magyar teniszező. Az argentin játékossal egyszer már találkozott Fucsovics, a 2019-es Roland Garroson öt szettben legyőzte őt ellenfele. Füves borításon ez volt az első mérkőzésük egymás ellen. 

Az első két szettet szűk másfél óra alatt megnyerte Fucsovics, sőt a harmadik szettben már a mérkőzésért is szervált, de ekkor következett egy kisebb hullámvölgy, nem tudta három szettben lezárni a mérkőzést a nyíregyházi születésű teniszező. 1 óra tíz perc alatt tie-breakben Schwartzman elhozta a harmadik szettet, de Fucsovics a negyedik játszmában már nem hibázott, miután újra elvette ellenfele adogatását, ezúttal saját szervájánál már lezárta a mérkőzést, így élete legjobb wimbledoni eredményével nyolcaddöntőbe jutott. 

A negyedik kanyarban régi jó ismerőse, Andrej Rubljov érkezik Fucsovics számára, akivel már négyszer találkozott idén, de legyőznie még egyszer sem sikerült. 

Végeredmény:
Fucsovics Márton – Diego Schwartzman (argentin, 9.) 6:3, 6:3, 6:7 (6–8), 6:4

(Borítókép: Getty Images)