Rakonczay Gábor 40 kilométert vert a teljes futómezőnyre

2021.09.08. 18:56

Rakonczay Gábor extrémsportoló újabb fába vágta a fejszéjét. Az óceánok átszeléséről és a hegyek megmászásáról elhíresült sportember ezúttal egy igencsak kemény futókalandba vágott bele. Elhatározta, hogy benevez a Balatonfüreden megrendezett X. Nemzetközi EMU ultrafutó versenyre, a 6 Day Race World Trophyra, és hat nap alatt több mint hétszáz kilométert fut. Ez az egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetés. Mindez olyan jól sikerült, hogy meg is nyerte a versenyt, közel 802 kilométert teljesített 865 kört futva. Mi több: negyven kilométerrel verte meg a mezőnyt. A második a német Michael Bohm lett 755,358 kilométerrel, a harmadik helyezett román Mariana Nenu 728,48 kilométert teljesített.

Van egy körülbelül két kilométeres pálya, azokon kell körbe-körbefutni, 144 óránk volt rá. Szeptember másodikán rajtoltunk. A verseny a balatonfüredi kempingben volt, hatvanan indultak tizenhét országból. Sokat készültem rá, körülbelül másfél év volt, sorozatterheléssel. Például a Margit-szigeten is, ahol éjszaka is száz kilométert futottam 

– meséli az Indexnek. Majd kicsit bővebben is beszél a versenyről és a megterhelésről. 

Őrültségnek tűnik, de nyilván aludni és enni is kell. Napi négy órákat aludtam, de ezek elosztva voltak. Volt, hogy negyedórát, volt, hogy másfél órát. Sok ezer kalóriát égettem, közel nyolc-kilencezret. Napi négyszer ettem legalább, főételt, főként rizst. De közben sétáltam, ugyanis nem lehet leállni

– újságolta. Természetesen pszichésen nagyon oda kellett figyelni magára, de nem volt elfogyás, jól bírta a strapát.

Mi több: Rakonczay csapatban is rajthoz állt, harmadmagával. 

Természetesen több magyar induló volt, csapatban is rajthoz álltunk. Jól sikerült, ugyanis a nemzetek között a második helyen futottunk be 2138,17 kilométerrel, Kovács Ádám és Tresó Gábor futótársammal. 

Rakonczay azt tervezi, hogy jövő télen újra nekivág az óceánnak, és már tervezik a hajóját. Most viszont jó néhány hét pihenésre van szüksége, hogy regenerálódjon.