Kigyulladt az andorrai stadion

GettyImages-1345516585
2021.10.08. 18:46

Péntek délben még edzést tartott az angol válogatott az Andorra la Vella-i nemzeti stadionban, ahol nem sokkal később tűz ütött ki – számolt be az MTI. Információk szerint a lángok röviddel azután csaptak fel, hogy a közvetítőállás alatti területen egy szemtanú szerint hegesztők dolgoztak.

A 3300 férőhelyes létesítményben a stadion személyzete a pálya öntözőrendszerével igyekezett megfékezni a tüzet, amíg a tűzoltók nem érkeztek ki a helyszínre. 

Az I csoportban hat forduló után az angolok állnak az élen 16 ponttal, majd az albánok 12, a lengyelek 11, és a magyarok következnek 10 megszerzett egységgel. A hárompontos andorraiak az ötödikek, az utolsó helyezett San Marino pedig még nem szerzett pontot.

A magyar válogatott szombaton zárt kapuk mögött fogadja Albániát.

Az andorrai szövetség később azt közölte, hogy a szombati mérkőzést a tűz nem befolyásolja, így az Anglia elleni mérkőzést a tervek szerint rendezik majd meg. Hozzátették, hogy a helyszínen nem történt személyi sérülés, a megégett felületeket pedig a kezdősípszóig helyreállítják. 

(Borítókép: Tűzoltók oltják a tűzet a kigyulladt Andorra la Vella-i nemzeti stadionban 2021. október 8-án. Fotó: Michael Regan / Getty Images)