Korábbi csapatfőnöke beszélt Michael Schumacher állapotáról

2021.11.08. 13:03

Még szeptemberben mutatta be Michael Schumacher hétszeres Formula–1-es világbajnokról szóló dokumentumfilmjét a Netflix. A megszólalók között ott volt a német autóversenyző korábbi ferraris csapatfőnöke, a Nemzetközi Autómobil-szövetség (FIA) jelenlegi elnöke, Jean Todt.

A francia sportvezető rendszeresen látogatja a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedő Schumachert, és a korábbiakhoz hasonlóan, ezúttal is beszélt volt versenyzője és barátja állapotáról.

Meg tudom érteni, hogy a családja és a barátai védik őt, mert békén kellene hagynunk. Michael harcol, küzd, és csak reménykedhetünk abban, hogy javulni fog az állapota. Örülök, hogy fia, Mick a Forma–1-ben van. Jól teljesít. Lehetne versenyképesebb autója is, de örülök, hogy megvan benne a szenvedély. És örülök, hogy Gina-Maria is megtalálta a szenvedélyét a lovakban.

Corinna pedig, ahogy a dokumentumfilmben is látható, csodás feleség. Az, ahogy beszél Michaelről, és amit tesz érte, csoda. Igen, elég sokáig ott vagyok. Ha ott van Corinna, együtt vacsorázunk. Ha nem, Michaellel töltöm az időt, de...

– idézte fel a Daily Mailnek Jean Todt.