Fucsovics Márton: Djokovicsnak nem lenne joga itt lenni

GettyImages-1283059328
2022.01.10. 18:34 Módosítva: 2022.01.10. 18:34
A teniszező szerint az embereknek az egészségük a legfontosabb, a szerb sportoló pedig nem tett eleget az előírásoknak, ezért nem kellene részt vennie az Australian Openen.

Fucsovics Márton két hete Ausztráliában készül az év első tenisz Grand Slam-tornájára, a jövő hétfőn kezdődő Australian Openre, amelyen szeretne minél több mérkőzést nyerni. A világranglista 38. helyezettje az M1 aktuális csatornának hétfőn elmondta: ezúttal viszonylag korán, már karácsony után ki kellett utazniuk. Az első héten edzések szerepeltek a programjában, a másodikon pedig már versenyzett is.

A klasszis magyar teniszező a formaidőzítés, a felkészülés részletei mellett az Ausztráliában a koronavírussal kapcsolatos szabályozásokról is beszélt a műsorban. Mint mondta, a tavalyihoz képest sokkal lazábbak a körülmények: az érkezéskor nem kellett például karanténba vonulniuk, csak tesztelniük, és szabadon mozoghatnak.

A világelső Novak Djokovics körül kialakult helyzetről a játékos azt mondta, nehéz erről beszélni.

Djokovics a sportág legnagyobb teniszezője, mindent megnyert, itt, Melbourne-ben is győzött már kilencszer, tehát megérdemelné, hogy itt legyen és induljon. Viszont nem szabad elmenni amellett, ami most a világban zajlik. Az embereknek az egészségük a legfontosabb, és vannak szabályok, amiket már hónapokkal ezelőtt ismertettek, nevezetesen, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát, Djokovics pedig ezt nem tette meg. Ebből a szempontból meg szerintem nem lenne joga itt lenni

– nyilatkozott a 29 éves magyar éljátékos.

Hozzátette: a tenisztársadalom tagjai között inkább negatív fogadtatása volt annak, hogy a szerb világelső ott lehet Ausztráliában, és felmentést kapott, mert nem érzik fairnek.

(MTI)

(Borítókép: Thomas Kronsteiner / Getty Images)