Valter Attila saját névvel ellátott Giro-trófeáról álmodik

2022.01.27. 05:33
Szerdán, száz nappal a Giro d'Italia budapesti rajtja előtt Magyarországon és Olaszországban is rózsaszínbe borultak az útvonal menti rajt- és célvárosok nevezetességei, köztük a fővárosban a Hősök tere is. A Rózsaszín Fények Éjszakáján Valter Attilával és Dina Mártonnal is beszélgettünk.

Nem mondanám, hogy ezen a szerdai késő este a hideg Budapesten a Hősök terén nagyon izgulnék. Nyilvánvalóan jó érzés, hogy már csak száz nap van a versenyig, örülök, hogy viszont még van száz napom felkészülni. Nagyon várom a versenyt, de még egyáltalán nem érzem azt az úgynevezett versenydrukkot

– fogalmazott az Indexnek a Groupama–FDJ kerékpárosa, aki tavaly három szakaszon viselhette a rózsaszín trikót.

Valter Attila saját névvel ellátott Giro-trófeáról álmodik

A szurkolók még csak bizakodnak, hogy Dina Márton 2021 után idén is ott lehet az olasz körversenyen. Az Eolo–Kometa kerékpárosa lapunknak elmondta, úgy gondolja, jó úton halad, és elégedett az évkezdettel, ha pedig nem jönne össze a Giro, a Tour de Hongrie lenne az idei fő versenye. 

A szerdai eseményen a bringázás szerelmesei száz spinningbiciklin tekertek a két magyar versenyzővel együtt és kezdték meg közösen a visszaszámlálást a Grande Partenzáig.

Országszerte 35 városban – közel 400 kilométer hosszan – történelmi emlékhelyek, szobrok, közterek, középületek, parkok és templomok öltötték magukra virtuálisan a Giro ikonikus rózsaszín trikóját. Többek között Balatonfüreden a Vaszary Galéria, Kaposváron a Nagyboldogasszony-székesegyház, Visegrádon a Fellegvár, Budapesten pedig a Szabadság-szobor, a Puskás Aréna, a Művészetek Palotája, a Duna Aréna épülete, valamint a Hősök tere is rózsaszín fényárban úszott.

Az idei Giro d'Italia május 6-án kezdődik, Magyarországon három szakaszt rendeznek meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!