18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Erőszakkal vádolják a Manchester United csatárát, letartóztatta a rendőrség

GettyImages-1283515762
2022.01.30. 15:46 Módosítva: 2022.01.30. 18:13
Sokkoló képeket és hangfelvételeket tett közzé Harriet Robson, Mason Greenwood barátnője. A bejegyzések tanúsága szerint a Manchester United csatára brutálisan bántalmazta barátnőjét. A klub felfüggesztette a játékost, a rendőrség pedig őrizetbe vette.

Brutálisan megverhette barátnőjét Mason Greenwood angol válogatott labdarúgó, a Manchester United játékosa. Harriet Robson az állítását képekkel és egy rövid felvétellel is igazolta, ezeken a nő vérző szájjal és testszerte foltokkal látható. A rövid felvételhez azt írta:

Mindenkinek, aki tudni szeretné, mit csinál velem éppen Mason Greenwood.

Mint azt a Sun észrevette, a 213 ezer Instagram-követővel rendelkező modell ezt követően hangfelvételeket is közzétett még 2021 októberéből, amik ugyancsak igazolni látszanak a Manchester United csatárának agresszív viselkedését. A felvételen hallható férfi minősíthetetlen stílusban szexre kényszeríti a nőt.

A rendőrség megerősítette, hogy vizsgálatot indított az ügyben, hozzátéve, eljutottak hozzájuk a közösségi médiában napvilágot látott kép- és hangfelvételek.

Reagált a klub

Greenwood klubcsapata, a Manchester United először annyit közölt, hogy tudnak a képekről, amelyek azóta törölve lettek, az eset tisztázásáig azonban bővebben nem szeretnék kommentálni azokat. Hozzátették, hogy a Manchester United

az erőszak semmilyen formáját nem nézi el.

Később a Manchester United az MTI beszámolója szerint felfüggesztette Mason Greenwoodot. A klub vasárnapi közleménye szerint a 20 éves játékos határozatlan ideig nem is edzhet az együttessel. 

A támadó egyébként a Manchester United saját nevelésű játékosa, amelynek felnőtt csapatában 2018-ban mutatkozott be, azóta 129 mérkőzésen 35 gólt szerzett.

Korábban hazazavarták a válogatottól egy kihágás miatt

Greenwood előélete sem makulátlan, hiszen azután, hogy 2020 szeptemberében bemutatkozott az angol válogatottban, két napra rá Phil Fodennel együtt kivágták a keretből, mivel megszegte a koronavírus-járvány miatti karantént Izlandon.

A helyi média akkor arról számolt be, hogy két hölggyel találkoztak a csapat szállásától távol, erről pedig fotókat is közöltek. 

Őrizetbe vette a rendőrség

Egybehangzó brit sajtóhírek arról számoltak be az esti órákban, hogy Greenwoodot őrizetbe vette a rendőrség.

Vizsgálat indult, és a vizsgálatok alapján megerősíthetjük, hogy egy 20 év körüli férfit letartóztattak nem erőszak és testi sértés gyanújával. A férfi kihallgatás céljából továbbra is őrizetben van

– idézi az Eurosport a helyi rendőrség közleményét.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(via The Sun, MTI)

(Borítókép: Mason Greenwood 2020. november 1-én. Fotó: Visionhaus / Getty Images)