Muhammad Ali, piros-fehér-zöldben

2022.03.21. 21:19 Módosítva: 2022.03.21. 21:38
Más sportágban ez az eredmény talán még mínuszos hír sem lenne, de a magyar ökölvívás jelen helyzetében igenis felkapjuk a fejünket arra, hogy két honfitársnőnk is bejutott a horvátországi Porečben az U23-as Európa-bajnokság döntőjébe: Hámori Luca (66 kg) és Hoffmann Réka (+81 kg). És egyikük sem esélytelen a keddi fináléban.

Kezdjük a szikár tényekkel: Hámori Luca, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet kiválósága a 66 kilósok elődöntőjében egyhangú pontozással verte a lett Beatrise Rozentalét, míg a +81 kilóban a pécsi Hoffmann Réka hasonló arányban bizonyult jobbnak a spanyol Zaira Garcíánál. 

Legutóbb, azt hiszem, 2017-ben vívtam döntőt, akkor a junior Eb-n – mondta videóüzenetében a szőke kőszegi lány, Varsányi Áron tanítványa. – Az első menetben nem tudtam dominálni, de a másodikban váltottam, és az utolsó két menetet már szerintem biztosan hoztam.

Hoffmann Réka különleges színfoltja a magyar ökölvívásnak.

Nagyon jól sikerült a felkészülésem, mindenki hitt bennem, mindenki szurkolt, még az utolsó másodpercben is hallottam itt, Porečben, hogy hajrá, Réka! – nyilatkozta a pécsi versenyző, Alvics Gyula tanítványa. – Óriási motivációt adott ez a biztatás, a döntőben is szeretnék ilyen jól szerepelni. 

Hámorinak a német Stefanie Berge, Hoffmann-nak a lengyel Oliwia Toborek lesz az ellenfele a döntőben.

Mindkét lánynak van esélye a végső győzelemre, Rékának talán valamivel több a zömök lengyel lány ellen – jósolt Bertók Róbert szövetségi kapitány az Indexnek. – Luca tavaly kikapott Bergétől, akkor meg is sérült, de most megpróbálkozunk egy olyan taktikával, ami szerintem mindenkit meg fog lepni. Rékát félig viccesen elneveztem a magyar Muhammad Alinak, olyan ügyesen táncol leengedett kézzel a szorítóban, szerintem ő legyőzi Toboreket.

Van még egy érmünk az U23-as Eb-n: az 52 kilós  Sipos Hajnalka bronzérmes lett.