Fegyverrel szállt volna gépre, letartóztatták az F1 korábbi mindenható urát

GettyImages-1195905587
2022.05.26. 15:25
Illegális fegyvertartás miatt letartóztatták Brazíliában Bernie Ecclestone-t, a Formula–1-es világbajnokságot szervező és irányító cégcsoport korábbi vezetőjét. A 91 éves brit üzletember 2017-ben mondott le az F1-es elnöki posztról, azóta brazíliai ültetvényein tengeti hétköznapjait.

A Reuters beszámolója szerint Ecclestone szerda este egy Svájcba induló magángépre akart felszállni Campinasban, amikor a poggyásza átvilágításakor egy LWS Seecamp típusú maroklőfegyvert találtak nála. Mivel nem tudta igazolni, hogy van engedélye a fegyvertartásra, Ecclestone-t nemhogy nem engedték felszállni a gépre, hanem le is tartóztatták.

Az üzletember állítólag elismerte, hogy övé a pisztoly, azt azonban nem tudta megmagyarázni, miért lehetett nála. Állítása szerint nem tudott arról, hogy a táskájába került.

A britet óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és állítólag csütörtökön már el is utazott Svájcba. Arról nem szól a fáma, hogy az apró feledékenység mennyi pénzébe került a korábbi riportok szerint mintegy hétszázmillió dolláros magánvagyonnal rendelkező Ecclestone-nak.

(Borítókép: Klaus Pressberger / SEPA.Media / Getty Images)  • Tippek
  • Biztosítás