Megszólalt a vizes vb-n a medencében elájult amerikai műúszó

GettyImages-1241464970 (1)
2022.06.24. 13:07
Szerdán ájult el a vízben a női műúszók szabadprogramjának döntőjében Anita Alvarez. Az amerikai sportolót végül edzője mentette ki a medencéből egy vízimentővel. Az olimpikon nemrég felidézte a történteket.

Jól érzi magát Anita Alvarez amerikai műúszó, aki még szerdán ájult el a medencében a női műúszók szabadprogramjának döntőjében a budapesti vizes világbajnokságon.

Végül edzője, Andrea Fuentes sietett a segítségére, aki előbb utánaugrott, majd egy vízimentővel együtt a felszínre húzta versenyzőjét.

Alvarezt ezután megvizsgálták a parton lévő orvosok, az amerikai műúszó így a saját lábán hagyhatta el a margitszigeti Széchy Tamás Uszodát.

A 25 éves sportoló nemrég az NBC Newsnak arról beszélt, hogy szerdai produkcióját érezte eddigi legjobbjának, amelyből még utolsó karmozdulatára is emlékezett, majd egyszer csak arra lett figyelmes, hogy elkezdett összerogyni.

Ezután éreztem, hogy nem vagyok túl jól, és szó szerint ez az utolsó dolog, amire emlékszem

– idézte fel a történeket Anita Alvarez, aki az amerikai csapat beszámolója szerint a tavalyi barcelonai olimpiai kvalifikációs versenyen szintén rosszul lett, és akkor is az edzője mentette ki a vízből.

Merkely Béla kardiológusprofesszor, a vizes világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője az Anita Alvarezzel történtekkel kapcsolatban elmondta: különböző típusú sportolók vannak, akik között akadnak olyanok, akik jól viselik, ha az oxigén és a szén-dioxid mennyisége ilyen módon változik.

Ugyanakkor vannak erre érzékenyebbek is, a Semmelweis Egyetem rektora szerint pedig elképzelhető, hogy az amerikai műúszó is ebbe a kategóriába tartozik, ezért a szakember úgy látja: valószínűleg nem ez a sportág való neki.

(Borítókép:  Nikola Krstic / MB Media / Getty Images)