18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Dagad az úszóbotrány, kiderült, hol drogozhatták be a kanadai lányt

GettyImages-668655260
2022.07.08. 13:24
A swimswam.com tovább görgeti a magyar médiában elsőként az Index által közölt botrányt, amelynek a lényege: Mary-Sophie Harvey 22 éves kanadai úszónőt állítása szerint június 25-én a budapesti éjszakában egy bulin bedrogozhatták, mert zúzódásokkal a testén és emlékezetkieséssel ébredt másnap. Időközben még egy úszó jelentkezett hasonló történettel, egy magyar sportoló pedig elmondta az Indexnek, hogy valóban volt egy afterparty, és azt is, hogy melyik szórakozóhelyen.

A Swimswam.com csütörtökön robbantotta a sztorit, amely mind ez ideig egyedül Mary-Sophie Harvey kanadai úszónő elbeszélésén alapult. A 22 éves hölgy, aki tagja volt a vb-n bronzérmes kanadai 4×200-as gyorsváltónak, azt állítja, hogy a június 25-én – a medencés úszás befejezése után – rendezett budapesti afterpartyn valószínűleg bedrogozták, mert hat óra kiesett az emlékezetéből, és testén tizenkét zúzódással, könnyebb agyrázkódással ébredt. 

Az úszószakportál tovább görgette a történetet, és pénteken azzal állt elő, hogy még egy sértett jelentkezett, aki szintén egy lehetséges bedrogozást említett. De ennél érdekesebb, hogy a neve elhallgatását kérő illető megnevezte azt a szórakozóhelyet is, ahol az afterpartyt rendezték. Ez a mulató a Gigi’s volt, a Lánchíd pesti hídfőjénél.

A cikk szerint a rendezvényt a Verrasztó testvérek, konkrétan Verrasztó Dávid nevével reklámozták, mintha ő lett volna a házigazda, ez azonban nem stimmel, mert a kérdéses időpontban az úszó – aki nem is vett részt a budapesti vb-n – éppen Zágrábban tartózkodott.

Az azonban tény, hogy vele adták el a rendezvényt, amint az egy, az Index birtokába került fotóról is kiderül.

Az Index beszélt az eseményen részt vett egyik magyar úszóval, aki neve elhallgatását kérte. Ő arról beszélt, hogy két terem volt, az egyik az úgynevezett „mezei” vendégek részére, a másik pedig a VIP-szoba, ahol jobbára a vb-n szerepelt úszók mulattak, többek között a francia csapat is, benne a vb egyik nagy felfedezettjével, a két vegyes számot megnyerő Léon Marchand-nal.

Informátorunk szerint azonban – aki nem emlékszik, hogy Mary-Sophie Harvey is ott lett volna – az est normális körülmények között, rendbontás nélkül zajlott le, bár arról nem tudott nyilatkozni, hogy a másik teremben, ahol civilek is tartózkodtak, mi történhetett. 

Az Index felhívta a Gigi’st, ahol annyit mondtak, hogy 25-én valóban volt egy afterparty, de azon semmiféle incidens nem történt.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.

(Borítókép: Mary-Sophie Harvey 2017. április 14-én. Fotó: Chris Coduto/Getty Images)