Népharag zúdult a magánrepülővel utazó Mbappéra

2022.09.06. 18:30
Dühös reakciókat váltott ki a francia emberek körében Kylian Mbappé és Christophe Galtier reakciója, utóbbi az alternatív közlekedésen viccelődött. A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata egy magánrepülőt használt a Nantes elleni mérkőzésre való utazáshoz, ez váltott ki sokakban ellenérzést.

A PSG-ben futballozó Mbappé hangos nevetésben tört ki, a PSG-t vezetőedzőként irányító Galtier pedig viccel válaszolt, amikor egy hétfői sajtótájékoztatón arról faggatták őket, miért utazott repülővel a PSG Nantes-ba, ahol kényelmes, 3–0-s győzelmet aratott.

Ilyen kényelemben utaztak a játékosok:

„Ma reggel beszéltünk erről a céggel, amely az utazásainkat szervezi, és megnézzük, hogyan utazhatnánk szárazföldi vitorlással” – mondta Galtier, míg Mbappé nem volt hajlandó bővebben kommentálni az ügyet.

A röhögőgörcsben kitörő Mbappéról készült videó vírusként kezdett terjedni az interneten, ami dühös reakciókat váltott ki a közösségi média felhasználóiból, környezetvédőkből és francia politikusokból. Mások mellett Anne Hidalgo párizsi polgármesternő is nagyon felhúzta magát, a Twitteren felháborodásának adott hangot, szerinte nem volt illő így reagálni a kérdésre.

Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter kedden a BFM TV francia műsorszolgáltatónak nyilatkozott: „Szeretem Mbappét, és igaz, hogy mindannyian tudunk kuncogni a legkevésbé alkalmas pillanatban, de ez tényleg a legkevésbé alkalmas pillanat volt”.

„Mindannyiunknak komolyan kell vennünk a klímaváltozást. Galtier iróniája nem volt helyénvaló” – tette hozzá a miniszter.

Nantes Párizsból két és fél órás vonatúttal érhető el, de a játékosok nem akartak vonatkozni. A magánrepülőgépek használata sokat vitatott téma Franciaországban és világszerte, a közösségi média felhasználói nyomon követték – és kritizálták – használatukat az éghajlatváltozás által kiváltott hőhullámok, aszályok és árvizek sorozata közepette – írja az ESPN.

Emmanuel Macron elnök hétfőn egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy „mindenkinek ki kell vennie a részét” az éghajlatváltozás elleni küzdelemből.

A PSG kedd este 21:00 órától a Juventus csapatát fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligájában.  • Tippek
  • Biztosítás