2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Normafai sportnappal nyitja a szezont a síszövetség

2022.10.07. 10:51

A Magyar Sí Szövetség családi szezonnyitó sportnapot rendez október 8-án, Budapesten, a Normafa Park Látogatóközpontjában. A sporteseményre elsősorban a családokat, a síiskolákat, valamint a klubok versenyzőit, képviselőit várják.

A rendezvénynek az a célja, hogy megismertesse a téli sportok mellett azoknak a nyári változatait is az érdeklődőkkel, hiszen a három hónapos téli síszezon mellett ezeket a sportokat egész évben lehet űzni

– mondta lapunknak Mikó Gergely, a Normafa Park igazgatója.

A kezdők a sportágválasztó programok alkalmával, szakemberek segítségével kipróbálhatják a:

  • síugrást minisíugrósáncon
  • lézeres minibiatlont
  • alpesi síelést műanyag tanpályán
  • sífutást műanyag tanpályán
  • sírollert

A szervezők a gyakorlottabbaknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy a verseny keretein belül is bemutathassák tudásukat a nyílt sírollerversenyen vagy a műanyag pályás alpesi síversenyen.

A pekingi téli játékok síolimpikonja, Tóth Zita alpesi síző, Pónya Sára sífutó, Kékesi Márton alpesi síző és Kónya Ádám sífutó is jelen lesznek, akikkel a gyerekek és a felnőttek egyaránt megismerkedhetnek.

Délután a szövetség a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszterrel együttműködve szakmai workshopot rendez, ahol a szakmai társszervek neves képviselőinek előadásait hallgathatják meg az érdeklődők.