Már a Chelsea-t sem érdekli Cristiano Ronaldo

GettyImages-1242488504
2022.11.23. 21:25
Miután kedden hivatalossá vált, hogy Cristiano Ronaldo távozik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedtől, a portugál zsenit két klubbal hozták összefüggésbe. Úgy néz ki azonban, hogy a Chelsea nem tart igényt az ötszörös aranylabdásra, így az utolsó esélye korábbi klubja, a Sporting Lisszabon lehet.

Amint arról az Index is beszámolt, a Manchester United kedden azonnali hatállyal felbontotta Cristiano Ronaldo szerződését, miután a közelmúltban a portugál sztár nyilvánosan kritizálta a klubot. A portugál támadó egy szűk másfél héttel ezelőtt megjelent exkluzív interjúban fakadt ki a Manchester Unitednél az elmúlt hónapokban megéltek miatt. Az ötszörös aranylabdás veterán többek között úgy fogalmazott, „elárulták” a klubnál, a menedzser Erik ten Hagot pedig nem tiszteli, mert ő sem tiszteli Ronaldót.

A 37 éves klasszis természetesen reagált a történtekre, valamint azt is elmondta, hogy most csupán egyetlen cél lebeg a szeme előtt: szeretné megnyeri a világbajnokságot a portugál válogatottal.

A találgatások ennek ellenére elindultak, és eddig úgy tűnt, két csapat pályázhat a csatár szerződtetéséért: a Chelsea és a Sporting Lisszabon. A The Sun Sport értesülései szerint azonban úgy fest,

a kékek kiszállhatnak a versenyből.

A Chelsea tavaly nyáron még élénken érdeklődött Ronaldo iránt, de elsősorban az új tulajdonos és elnök, Todd Boehly álma volt, hogy leigazolja őt. A londoni egyesület akkori edzője, Thomas Tuchel azonban jobbnak látta inkább a védelmet erősíteni, így a portugál maradt Manchesterben. Graham Potter érkezése új lehetőséget jelenthetett volna Ronaldo számára, de a brit lap úgy tudja, a londoni együttes télen sem tervezi leigazolni a riválistól távozó sztárt.

Ronaldo és a Manchester United szerződésbontása az Index Sportcast világbajnoki különkiadásában is főszerepet kapott. Arról, hogy mi hogyan látjuk a portugál csatár helyzetét, és vajon milyen lehetőségei lesznek a vb után, az alábbi epizódban beszélgettünk Zombori Zalán játékosügynökkel, korábbi válogatott labdarúgóval. 

Az Index Sportcast elérhető az Apple Podcasten és a Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

(Borítókép: John Walton / PA Images via Getty Images)