Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Kiütéses győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőtornát a női hokiválogatott

2021.11.11. 15:02
A lengyelek elleni 11–1-es győzelemmel kezdte szereplését a magyar női jégkorong-válogatott a csehországi Chomutovban zajló olimpiai selejtezőben.

Lisa Haley szövetségi kapitány csapata a torna csütörtöki nyitómérkőzésén nagy helyzetekkel indított, ám ahogy a rivális felvette a ritmust és emberelőnybe került, betalált: Sikorska a hátsó palánktól visszapasszolt korongot fonákkal ütötte a kapuba. Huszák gyorsan – ugyancsak emberelőnyben – egyéni akcióból egyenlített. Vitatható góllal a 17. percben már fordított a magyar csapat: Kreisz úgy nyomta a pakkot a gólvonal mögé, hogy előtte hozzáért a lengyel kapus lábvédőjéhez, de végül videózást követően ezt nem ítélte szabálytalannak a játékvezetői kettős. Még ebben a harmadban Jókai-Szilágyi emelt a léc alá.

Magyar gólokkal kezdődött a második harmad, Kreisz tört be zavartalanul a kapu elé, nem hibázott, és így tett Seregély is, majd Baker távolról volt eredményes. És hogy a szünetig essen még egy találat, arról Szamosfalvi gondoskodott.

A záró játékrészben sem volt izgalom, a végjátékban aztán szűk négy perc alatt újabb négy magyar gól született.

A magyarok szombat este a norvégokkal, vasárnap délután pedig a házigazda csehekkel mérkőznek. A torna győztese vesz részt a pekingi téli olimpián februárban.

A női hoki 1998 óta szerepel az ötkarikás játékok műsorán, a magyarok eddig a közelébe sem jutottak a kijutásnak.

Közel tíz éve még a világ negyedik vonalában játszottak, azóta viszont sikerült a világ legjobb tíz csapata közé kerülni, és játszani az elit vb-n.

A magyar férfi csapat legutóbb 1964-ben játszott olimpián, és az már augusztusban eldőlt, hogy a 2022-es játékokra nem jut ki.

Eredmény, 1. forduló:
Magyarország–Lengyelország 11–1 (3–1, 4–0, 4–0)
gól: Huszák (13.), Kreisz (17., 21.), Jókai-Szilágyi (20.), Seregély (23., 54., 58.), Baker (25., 56.), Szamosfalvi (38.), Horváth (57.), illetve Sikorska (11.)

később:
Csehország–Norvégia 16.00

A további program:
szombat:
Lengyelország–Csehország 16.00
Magyarország–Norvégia 20.00

vasárnap:
Csehország–Magyarország 16.00
Norvégia–Lengyelország 20.00

(MTI)