Lengyel rekord, magyar helytállás, szenzációs végjáték

2023.06.19. 08:49
Wales nyerte a 2023-as darts-csapatvilágkupát, a World Cup of Dartsot. A döntőben a második helyen kiemelt páros Skóciát verte lehengerlően simán, 10:2-re. A lengyel páros rekordátlagot dobott, a magyar kettős a csoportkörben búcsúzott.

A hétvégén a németországi Frankfurtban rendezték a World Cup of Dartsot, a dartsozók csapatvilágkupáját. A 2010-ben életre hívott versenyen párosok állnak a tábla elé egy adott ország képviseletében. A torna csoportkörrel kezdődött, a hármasokból csak az első helyezett jutott az egyenes kieséses szakaszba. Magyar színekben a Magyar Szuperliga két döntőse, Kovács Patrik és Sárai Levente vett részt a megmérettetésen. 

A mieink remekül kezdtek, Indiát 4:0-val fektették két vállra. A továbbjutásért a jóval esélyesebb Kanada következett, amely érvényesítette a papírformát, és 4:1-re legyőzte a magyar duót, ezzel megnyerve a csoportot. A mérkőzés statisztikái alább láthatóak.

Említést érdemel a lengyel páros, amely Litvánia ellen minden idők legmagasabb meccsátlagát produkálta a World Cup of Dartson. A Krzysztof Ratajski, Krzysztof Kciuk duó 118,10-es átlagot hozott, amivel 4:1-re meg is nyerte a mérkőzést. A lengyelek a nyolcaddöntőben a házigazda németek ellen búcsúztak.

A németek a negyeddöntőben az első helyen kiemelt angol párost (a világbajnok Michael Smith és Rob Cross) is legyőzték, a négy között azonban Skócia útjukat állta. A másik ágon Wales bizonyult megállíthatatlannak – bár Belgiumnak majdnem sikerült –, így a döntőt eme két páros vívhatta.

A Gerwyn Price, Jonny Clayton alkotta walesi csapat nem kegyelmezett a Peter Wright, Gary Anderson skót párosnak, 58,82 százalékos kiszállózással 10:2-re megnyerte a döntőt, így 2020 után újra aranyérmes lett.