Ilyen nincs! Lando Norris összetörte Max Verstappen milliókat érő Herendi trófeáját

DEBRE20230723400
2023.07.23. 17:49
Az biztos, hogy a hollandok kétszeres világbajnok klasszisa és a Red Bull csapata sem örült Lando Norris mutatványának.

A Magyar Nagydíj dobogósai idén is súlyos milliókat érő Herendi porcelánt vehettek át a futam végeztével.

A második helyezett Lando Norris úgy rázta a pezsgőt, mintha nem lenne holnap. ezután az üveget lecsapta a dobogó első fokára, ezzel ripityára törte az első helyezett Max Verstappen trófeáját.

A 30 ember által, közel fél éven át készített trófea eszmei értéke 15 millió forint, bár nyilvánvalóan ennél sokkal többet ér a klasszis versenyzőnek és csapatának, a Red Bullnak.

Ahogyan a Magyar Nagydíjról szóló tudósításunkban már beszámoltunk, hiába történt fordulat az időmérőn, a legfontosabb pillanatokban, a verseny napján ismét Max Verstappen és a Red Bull bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1-es mezőnyben.

A hollandok kétszeres világbajnoka pályafutása második győzelmét érte el a Hungaroringen, ezzel pedig újabb fejezetet írt át a sportág aranybetűs történelmében – ezúttal a McLaren kárára.

A McLaren csapata később hivatalos Twitter-oldalán elnézést kért az összetört Herendiért a Red Bulltól és Max Verstappentől.

(Borítókép: A győztes Max Verstappen az eltört serleggel a Forma–1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 23-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)