Belehalt sérüléseibe a görög rendőr, akit szurkolók sebesítettek meg a rangadón

2023.12.28. 14:22 Módosítva: 2023.12.28. 14:23
Belehalt sérüléseibe a rendőr, akit három héttel ezelőtt sebesítettek meg szurkolók az Olympiakosz Pireusz–Panathinaikosz görög röplabdamérkőzésen.

December nyolcadikán tört ki zavargás a Melina Merkuri arénánál, ahol a görög férfi röplabdabajnokságban a két ősi rivális, az Olympiakosz Pireusz és a Panathinaikosz csapott össze. A Molotov-koktélokkal, kövekkel és egyéb eszközökkel felfegyverzett drukkerek rátámadtak a kivezényelt rendőrökre, akik közül az egyik súlyosan megsérült, amikor eltalálta egy tűzijáték-rakéta.

A zavargások közepette a rendőrök könnygázt is bevetettek, a mérkőzést félbeszakították, és mintegy 400 embert vettek őrizetbe. A súlyosan megsérült rohamrendőrt kórházba szállították, de három héttel az események után belehalt sérüléseibe. 

A közel 1000 fokon lángoló fáklya olyan súlyosan megsértette az egyik artériát, hogy az orvosok nem tudták a sérült életét megmenteni. A haláleset kapcsán a hatóságok egy 18 éves szurkolót tartóztattak le. 

Giannis Exonomou görög rendőrminiszter szerint az országban egyre többször előforduló szurkolói rendbontásoknak véget kell vetni, továbbá súlyos következményeket helyezett kilátásba. Emiatt egyébként február 12-ig szurkolók nélkül rendezik a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit, mivel legutóbb az Olympiakosz–Panathinaikosz-rangadón petárdával találták fejbe az egyik melegítő játékost. 

Mint ismert, a Ferencváros labdarúgócsapata február 15-én, Athénban lép pályára az Olympiakosz Pireusz ellen a konferencialiga egyenes kieséses szakaszában – a jelenlegi állás szerint nézőkkel a lelátókon. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport