Botrány a városi rangadón: petárdával találták fejbe a játékost

2023.10.23. 00:47
Félbeszakították, majd a játékosok kérésére nem folytatták a görög labdarúgó-élvonal (Szuper Liga) 8. fordulójában megrendezett Olimpiakosz Pireusz–Panathinaikosz városi derbit. Az athéni csapatok mérkőzésének 53. percében egy szurkoló által dobott petárda fejbe találta Juankart, a vendégek egyik játékosát.

Botrányba fulladt vasárnap este a görög labdarúgás egyik legnagyobb rangadója, az Olimpiakosz Pireusz és a Panathinaikosz mérkőzése. A mediterrán ország szurkolói körében nem ritkaság a rendbontás rangadókon, hatalmas a rivalizálás a fővárosi csapatok között, ennek okán pedig már egy jó ideje külföldi bírók vezetik ezen mérkőzéseket. 

Most az olasz Fabio Maresca volt a játékvezető, akinek az egyébként telt ház, tehát nagyjából 33 ezer szurkoló előtt játszott találkozó 53. percében félbe kellett szakítani a játékot, 

mivel egy szurkoló által dobott petárda fejbe találta a Panathinaikosz egyik melegítő játékosát, Juankart.

Az állás ekkor 1–1 volt, a sérült játékost pedig rögtön ellátták, hordággyal vitték le a pályáról, majd egy közeli kórház sürgősségi osztályára szállították – szólnak helyi beszámolók.

A 33 éves spanyol labdarúgó egyébként már 2020 óta erősíti a görög klubot. 

Az eset után a Panathinaikosz játékosainak kérésére nem folytatódott a mérkőzés, amit a hazaiak is elfogadtak. A későbbi pótlás, vagy az esetleges eredménymegállapításról később döntenek.