Kilencnyilas parádéval kezdett a csodagyerek, majd tönkreverte a legjobbakat

2024.01.20. 06:43
Luke Littler Bahreinben ott folytatta, ahol a PDC-dartsvilágbajnokságon abbahagyta január elején. Sőt a (vasárnapig még) 16 éves angol csodagyerek ezúttal nemcsak eljutott a döntőig, hanem meg is nyerte azt. A fináléig vezető úton egy kilencnyilas leget is produkált, az utolsó mérkőzésen pedig a holland Michael van Gerwent győzte le.

Bombaformában van Luke Littler. A 16 éves tehetség – vasárnap már 17 lesz – PDC-dartsvilágbajnokságon nyújtott fantasztikus teljesítményére az egész világon felkapták a fejüket, sorra vette az akadályokat, sőt a döntőig vezető úton két világbajnokot is könnyedén félresöpört az útból (a holland Raymond van Barneveldet 4–1-re a 4. fordulóban és az angol Rob Crosst 6–2-re az elődöntőben).

A pontot azonban nem tudta feltenni az i-re január 3-án, mivel a szintén angol Luke Humphriestől kikapott a döntőben (4–7).

Az újabb bravúrra azonban nem kellett sokáig várni, január 18-án, csütörtökön ugyanis kezdetét vette a Bahrain Darts Masters, amelyen összesen 16-an indultak el, köztük nyolc kiemelt játékos. Nos, közülük nyolcadikként volt kiemelve Luke Littler, aki 6–3-ra győzte le a hongkongi Man Lok Leungot.

A verseny pénteken folyatódott, és a negyeddöntőben nem kegyelmezett az angol Nathan Aspinallnak sem (6–3), sőt rögtön az első leget egy demoralizáló kilencnyilassal nyerte meg.

 A 16 éves csodagyereknek az elődöntőben a walesi Gerwyn Price ellen nyert könnyedén (7–3), a döntőben pedig a háromszoros holland világbajnokot, a fináléban gyengén teljesítő Michael van Gerwent győzte le (8–5).