Botrány Angliában: a világbajnok meccs közben hagyta ott a versenyt

2024.02.12. 22:13
Az idei év első PDC-ranglistaversenyét rendezték az angliai Wiganben, a Players Championship első fordulóját a sorozatban debütáló Luke Littler nyerte. A hétfői viadal azonban Gerwyn Price-tól volt hangos: a világbajnok walesi játékos a Brendan Dolan elleni meccsét feladta, és „amatőr körülmények” miatt vissza is lépett a versenytől.

Gerwyn Price a hétfői Players Championship-versenyen legyőzte Karel Sedlaceket és Matthew Dennantot, a nyolcaddöntőben Brendan Dolan volt az ellenfele. Az északír 4:2-re vezetett a világbajnok walesi ellen, aki feladta a mérkőzést, és később bejelentette, hogy visszalép a tornától.

Szánalmas körülmények. Elutaztam egészen Wiganig, hogy profi mérkőzéseket játsszak, erre még az amatőr versenyeknél is rosszabb feltételek fogadtak. Sosem adtam még fel egy meccset. Az is biztos, hogy holnap sem játszom. Sajnálom, mert jól ment a darts, fontosak számomra ezek a versenyek

 – írta közösségi oldalán történetben Gerwyn Price, aki nem részletezte, hogy milyen körülményekkel volt elégedetlen. A PDC egyelőre nem reagált a walesi világbajnok kijelentéseire. Price várhatóan csütörtökön, a Premier League harmadik fordulójában, Glasgow-ban áll újra tábla elé, a negyeddöntőben Luke Littler lesz az ellenfele.

Ha már Littler: a 17 éves játékos debütált a PDC-ranglistaverseny-sorozatában (az általa megnyert Bahrain Masters nem számít a világranglistába), és rögtön meg is nyerte első viadalát, a Players Championship 1-et. A Michele Turetta elleni, legjobb 32 közötti találkozón kilenc nyilast is dobott.

Volt egy másik hibátlan leg is hétfőn: Leighton Bennett a Lukas Wenig elleni mérkőzésén dobott kilenc nyilast, a 18 éves játékos a legfiatalabb lett, aki a PDC Pro Tour-sorozatban hibátlan leget tudott abszolválni.

Mindössze 53 percig tartotta a rekordot, ugyanis a 17 éves Luke Littler is megdobta a maga kilenc nyilasát.

Sőt, Littler a Cameron Menzies elleni mérkőzésén is kis híján elért egy tökéletes leget, csak a dupla 12-t rontotta el...

Mickey Mansell azonban nem hibázta el a duplát a végén Krzysztof Ratajski ellen, így a Players Championship három kilenc nyilassal indult, minden idők egyik legmagasabb színvonalú fordulója volt ez.

A világbajnok Luke Humphries számára nem termett babér hétfőn: az angol játékos leget sem tudott nyerni (6:0) honfitársa, a rutinos Ian White ellen.

Az angol csodatini a döntőben honfitársát, Ryan Searle-t gyűrt le, úgy, hogy hét maximális kört (180) dobott és 109,64-es körátlagot, míg Searle egészen elképesztő, 111,71-es körátlagot – a döntő, 15. legben azonban Luke Littler nem hibázott a dupla 20-ra. Littler győzelmével 15 ezer fontot kasszírozott.