„Te semmirekellő sz*rházi!” – üzenték Tordai Bencének a Fradi-ultrák

2024.03.03. 21:01 Módosítva: 2024.03.03. 21:37
A Ferencváros drukkerei reagáltak Tordai Bence keddi parlamenti felszólalására, miszerint életfogytiglanra kellene ítélni a fociultrákat. A Fradi szurkolói nem fogták vissza magukat a kifeszített molinón, amit a Groupama Arénában a csapat Kecskemét elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzése előtt emeltek a magasba.

Tordai Bence (Párbeszéd) kedden parlamenti felszólalásában védelmébe vette Fekete-Győr Andrást (Momentum), akit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítéltek, két év próbaidőre felfüggesztve.

Azt mondta, hogy nem összehasonlítható egy füstgyertya eldobása egy tüntetésen azzal, ahogy a fociultrák használják a pirotechnikai eszközöket.

A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata egy ennyire veszélyes dolog

– jelentette ki a Párbeszéd politikusa, amit a Magyar Nemzet idézett.

A szurkolók nem hagyták megválaszolatlanul a beszólást, a Ferencváros drukkerei magukra vették a „maguk fociultrái” megszólítást:

Te semmirekellő sz*rházi! Nekünk életfogytig tartó szenvedély, neked életfogytig tartó kínszenvedést!

– üzenték kifeszített molinón a politikusnak a Groupama Arénában a csapat Kecskemét elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzése előtt.

A végeredmény – Maïga (45+3') és Zachariassen (68') góljával – Ferencváros-Kecskemét 2:0.