Három hibátlan egy versenyen, de Hollywood mindent vitt

2024.04.08. 20:29
Chris Dobey nyerte a PDC Players Championship hetedik fordulóját, miután a döntőben 8:4-re legyőzte Josh Rockot. Magas színvonalat hozott a játéknap, három hibátlan leget is produkáltak a játékosok: Steve Beaton, Daryl Gurney és a tornagyőztes Dobey is dobott kilencnyilast.

Folytatódott a PDC Players Championship elnevezésű sorozata, a Pro Tour-kártyások számára rendezett viadal hetedik fordulóját rendezték hétfőn (kedden jön a nyolcadik). A 128-as főtábla első fordulójában voltak nagy meglepetések: az idén már fordulót is nyert Gary Anderson – aki február végén a PDC statisztikái szerint a legjobb formában lévő játékos volt – 6:4-re kikapott a dán Benjamin Drue Reustól, de búcsúzott még az első körben Peter Wright, Gerwyn Price, Raymond van Barneveld és Jonny Clayton is. 

Érdekesség, hogy a 60. születésnapját néhány napja betöltő Steve Beaton produkált egy kilencnyilast James Hurrell ellen, mégis simán kikapott.

A második kiemelt Dave Chisnall számára a második forduló jelentette a végállomást, az osztrák Mensur Suljovic döntő legben múlta felül. Szintén 6:5-re kapott ki a második körben a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen is, valamint ekkor búcsúzott a szintén vb-győztes Rob Cross is. Ebben a fordulóban is volt egy hibátlan leg: az elődöntőig menetelő Daryl Gurney a svéd Jeffrey De Graaf ellen dobott kilencnyilast.

Emlékezetes maradt továbbá a második körből Chris Dobey és Mike De Decker meccse: a döntő legben a belga elrontott két meccsnyilat és 32-n várakozott, amikor Dobey a lehető legnagyobb kiszállóra (170) dobott. Méghozzá nem rosszul:

A legjobb 32 között rendezték az idei világbajnoki döntő visszavágóját, Luke Littler 6:5-re legyőzte Luke Humphriest. A játéknap harmadik (!) kilencnyilasát ebben a körben láthattuk, Chris Dobey nem hibázott a Mickey Mansell elleni 6:1-es győzelem második legjében.

Ha már Chris Dobey: a Hollywood becenévre hallgató játékos megállíthatatlan volt, a nyolcaddöntőben 106,71-es körátlaggal győzte le a belga Kim Huybrechtset, a negyeddöntőben óriási meccset játszott Daryl Gurneyvel, őt 6:4-re verte, majd az elődöntőben 109,63-as körátlaggal verte Ross Smith-t egy olyan mérkőzésen, ahol nem volt 6 körösnél hosszabb leg.

A döntőben ugyanezt hozták az északír Josh Rockkal, Dobey 99,52-es körátlaggal 8:4-re abszolválta a döntőt, az utolsó legben stílusosan 11 nyíllal.

Dobey első idei tornagyőzelmét aratta, a Players Championship negyedik fordulójában már játszott döntőt, de akkor Damon Hetával nem bírt. Hollywood tavaly megnyerte a Masterst. Pro Tour-versenyt legutóbb 2021-ben tudott nyerni.

A hétvégén Budapesten rendezték a soron következő négy European Tour-állomás selejtezőjét, az eredményekről és a magyar szereplésről ide kattintva olvashatnak.