Szilágyi Áront meg kellett műteni a párizsi olimpián történtek után

2024.09.04. 19:28
Egy jó és egy rossz hír is érkezett Szilágyi Áron jövőjét illetően: háromszoros egyéni olimpiai bajnokunk bejelentette, úgy érzi, még fontos kihívások várnak rá élsportolóként, így a párizsi játékokat követően is folytatja karrierjét. Ám annak érdekében, hogy ez a folytatás minél zavartalanabb legyen, most műtétre volt szüksége, így a következő hónapokat rehabilitációval kénytelen tölteni.

Párizsban megszakadt a nagy sorozat, Szilágyi Áron háromszoros címvédőként egyéniben mindössze a nyolcaddöntőig jutott a férfi kardozók mezőnyében. Néhány nappal később aztán csapatban ezüstéremmel „vigasztalódott”, ezzel teljessé téve az olimpiaiérem-kollekcióját, korábbról ugyanis a három arany mellett volt egy bronzérme is.

Emlékezetes, az elődöntőben és a dél-koreaiak elleni fináléban sérülten, a bal lábát az akciók között láthatóan húzva vívott. S bár ott arról beszélt, nincs komoly baja, csak egy vissza-visszatérő sarokgyulladása újult ki, a játékokat követően pedig  kiderült, elkerülhetetlen a műtét. 

Az olimpiai csapatversenyen láthattátok, hogy bicegek, nehezen terhelem a bal sarkamat, szenvedek. Több éve krónikus gyulladással küzdök az Achilles-ín csontos tapadásánál, ami a legrosszabb pillanatban lobbant be. Szerencsére a felfokozott lelkiállapot, az adrenalin és a fókuszáltság nem engedte, hogy a fájdalom hátráltasson a páston, de egyértelművé tette, hogy erre a problémára hosszú távon megoldást kell találni

– írta ezzel kapcsolatban kedden közzétett Facebook-posztjában a klasszis vívó. 

Szilágyi elárulta, specialistákkal egyeztetve döntött a műtéti beavatkozás mellett, amit a tegnap sikeresen végre is hajtott rajta a Budai Egészségközpont csapata dr. Kynsburg Ákos és dr. Tállay András vezérletével. 

A rehabilitációt kétszeresen ösztönözve kezdem meg. Egyrészt szeretnék a kisfiammal minél hamarabb szabadon rohangálni a játszótéren, labdázni a kertben, vagy bringázni a parkban, másrészt úgy érzem, a páston, vívóként is van még feladatom a következő években. A megfelelő állapot visszanyerése biztosan az egyik legnagyobb kihívás lesz a pályafutásomban, de érzek erőt ennek a harcnak a megvívásához

– tette hozzá a 35. életévében járó Szilágyi – így eloszlatva a jövőjével kapcsolatos kérdéseket.