Rendkívül ritka betegségben meghalt az amerikai futball 23 éves tehetsége

2024.10.13. 07:53
Mindössze 23 éves korában, a tüdőrák egy ritka formája miatt meghalt Tylee Craft, az Észak-Karolina (UNC) amerikai futballistája. Halálhírét edzője jelentette be egy szombat esti mérkőzésen.

Tylee Craft, az Észak-Karolina (UNC) amerikai futballistája szombat reggel halt meg. Szervezetét a tüdőrák egy ritka változata támadta meg – közölte a tragikus hírt Craft edzője, Mack Brown egy sajtótájékoztatón. 

A csapat egy szombati futballmérkőzésen tisztelgett Craft előtt – akinél 2022 márciusában diagnosztizálták a ritka betegséget –, amely egyben a csapat szokásos éves rákellenes mérkőzése is volt. Az eseményen Craft nevét és számát viselő pólókban jelentek meg a barátok és családtagok a pályán. A fiatal edzője újságíróknak arról beszélt, hogy csak a mérkőzés után értesült Craft haláláról, de érezte, hogy valami történt, miután az első negyed végén megölelte Craft édesanyját.

Nekünk az a dolgunk, hogy erősek legyünk, és imádkozzunk, hogy legyen erőnk vezetőként segíteni ezeket a srácokat a pályán és a pályán kívül

– mondta megrendülve Mack Brown. 

Később az UNC is bejelentette Craft halálát egy közleményében a közösségi médiában, majd közzétett egy megemlékező videót is.

Emellett az UNC férfi kosárlabdacsapata Craft nevével és számával ellátott pólót viselt a focimeccset követően a Smith Centerben megrendezett edzőmérkőzésen, és a meccs előtt egy perces csenddel emlékeztek Craftra.

A dél-karolinai Sumterből származó Craft 2020-ban hét mérkőzésen játszott újonc elkapóként, 2021-ben pedig négy mérkőzésen lépett pályára, mielőtt megkapta a betegségét igazoló diagnózist.

Tylee olyan hatással volt ránk, amiért mindig hálásak leszünk […] szeretetreméltó mosolyával és végtelen pozitivitásával vigyázni fog ránk

– közölte a klub.