Péni István ezüstérmes légpuskában a világkupadöntőn

2024.10.15. 12:15
Péni István nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet nyert kedden légpuskában a sportlövők Újdelhiben zajló világkupadöntőjén – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az indiai viadalon számonként csak az év tíz legjobbja léphet lőállásba, a férfi puskások 10 méteres számában pedig a tíz legjobb között két magyar is szerepelt, Péni István és a négyszeres Európa Játékok-győztes Pekler Zalán.

A 60 lövéses alapversenyben egyik magyar sem lőtt kiemelkedően, ugyanakkor Péni István 629,2 körös eredményével a hetedik lett, és bejutott a nyolcas döntőbe. Pekler viszont lemaradt a fináléról, mivel 628,4 körrel a kilencedik helyen zárt.

A döntőben aztán Kissné Oroszi Edit tanítványa lényegesen jobban teljesített, mint korábban, tíz lövés után az ötödik helyen állt, onnan pedig folyamatosan lépett előre, és végül az aranyéremre is volt esélye, melyről egyetlen tizeddel maradt csak le. Péni 251,3 körrel szerezte meg az ezüstérmet a párizsi olimpián légpuskában a férfiak között és vegyes csapatban is győztes kínai Seng Li-hao mögött.

Újdelhiben szerdán Péni a kisöbű szabadpuska összetett számában lesz érdekelt, míg az olimpiai bronzérmes Major Veronika sportpisztolyban lép lőállásba – tekintett előre az MTI.