2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország 1
Ausztria 3
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00 ÉLŐ
Hollandia 0
Franciaország 0

Eldőlt, ki lesz a párizsi olimpia legnagyobb hiányzója

2024.06.13. 07:46
Lionel Messi bejelentette, hogy nem vállalja a szereplést a párizsi olimpián az argentin labdarúgó-válogatottban. A Bolha június 24-én már betölti a 37. életévét, és mint mondta, ebben a korban már nem lehet mindent bevállalni. Főleg, hogy idén nyáron Dél-Amerika legjelentősebb labdarúgótornáján, a Copa Américán is részt vesz június 20. és július 14. között.

Szerda este jött a bejelentés, ami megrázta Argentínát, jóllehet azért benne volt a levegőben.

Lionel Messi, a nyolcszoros aranylabdás nemzeti hős bejelentette, hogy nem vállalja a szereplést a válogatottban a párizsi olimpia futballtornáján.

Az alapvetően U23-as együttesben három túlkoros szerepelhet, Nicolás Otamendi és Julián Álvarez mellett Messi lett volna a harmadik „öreg” Javier Mascherano szövetségi kapitány együttesében, de a néhány nap múlva a 37. születésnapját ünneplő nyolcszoros aranylabdás nem vállalta a megpróbáltatást.

Érthetően, hiszen július 14-én fejeződik be a Copa América, amelyen Messi a címvédő argentin válogatott csapatkapitányaként vesz részt. Az olimpia futballtornája pedig július 26-án kezdődik.

„Beszéltem Mascheranóval, és az az igazság, hogy azonnal megértettük a szituációt. Itt van a Copa América a nyakunkon, és ha az olimpiát is bevállalnám, akkor majdnem három hónapot lennék távol Miamitól, a klubomtól. De ennél fontosabb, hogy ennyi idősen már nem tudok mindent bevállalni. Tudni kell szelektálni, fel kell állítani a prioritásokat, és most a Copa América fontosabb. Két torna egymás után nekem már nem fér bele” – nyilatkozta Messi.

Messi 2008-ban ott volt a pekingi olimpián 21 évesen, és két góllal járult hozzá az argentinok aranyérméhez. Egyébként Copa América-győzelme is van, 2021-ből. 

Most úgy néz ki, hogy a harmadik túlkoros az ellentmondásos megítélésű kapus, Emiliano  „Dibu” Martínez lesz az olimpiai válogatottban, már ha az Aston Villa elengedi. A birminghamiek ugyanis érdekeltek a Bajnokok Ligájában. 

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM