Chema Rodríguez: Többet szeretnénk, ennyivel nem elégszünk meg

D  YT20240802008 (1)
2024.08.02. 11:56
A magyar férfi kézilabda-válogatott 28–25-re kikapott a világbajnok Dániától az olimpia csoportkörének negyedik fordulójában. Chema Rodríguez ezúttal is elégedett volt játékosai teljesítményével, Bánhidi Bence pedig elmondta, pályafutása egyik legfontosabb mérkőzésére készül.

„Jó mérkőzést játszottunk, de végül nem sikerült nyernünk. Sajnos a sport nemcsak arról szól, hogy jó-e a teljesítmény, vagy sem, hanem hogy megnyered-e a meccset, vagy sem. Négy találkozón vagyunk túl, az első tíz percünk volt gyenge, de így is csak két pontunk van” – kezdte értékelését Chema Rodríguez.

„Többet szeretnénk, ennyivel nem elégszünk meg, nyerni szeretnénk” – mondta, hozzátéve, a továbbjutásról döntő, franciák elleni meccsen csak százszázalékos teljesítménnyel lehet majd továbbjutni.

Miklerről úgy nyilatkozott, hogy mindenki tisztában van a képességeivel, és minden edző kívánsága, hogy olyan problémán gondolkodjon, hogy a három remek kapusából éppen melyik kettőnek szavaz bizalmat.

„Nagyon szerettem volna játszani ezen az olimpián, boldog vagyok, hogy ez most a dánok ellen adatott meg. Szerettem volna segíteni a csapatnak, hálás vagyok a lehetőségért és a bizalomért. Számomra világos volt, hogy ezen a két mérkőzésen kerülhetek pályára, igyekeztem így készülni és az edzéseken kétszáz százalékot beleadni” – fogalmazott Mikler Roland.

A Szeged kapusa elmondta, szombaton élet-halál harcra készül, ám tisztában vannak azzal, hogy nem ők az esélyesek.

Ha ezt a formát visszük tovább, és kevesebb hibát vétünk, csak akkor lehet sanszunk. Száz százalékot kell kiadnunk magunkból.

Összességében, amit a szövetségi kapitány kért, tudtuk teljesíteni. Hatvan percen keresztül küzdöttünk, hajtottunk támadásban és védekezésben egyaránt. Tény és való, sok jelentősége nem volt a meccsnek, hiszen majd a franciák ellen dől el minden, de szerettük volna a karakterünket megmutatni, hogy egy – úgymond – tét nélküli meccsen sem adjuk fel – mondta Bánhidi Bence.

A Szeged beállója azt is elmondta, mindannyian tudják, hogy életük egyik legfontosabb mérkőzése következik szombaton, és már most kirázza a hideg, ha erre gondol.

Szeretnénk meglepetést okozni.

„Örülök, hogy szoros meccset tudtunk játszani. Úgy érzem, jól teljesítünk az olimpián, az előző meccs után Chema azt mondta, eddig nem állt mellénk a szerencse. Ezt én is így érzem. Persze ma is voltak hibáink, de a világbajnok ellen senkinek sincs könnyű dolga, azonban ez a kis gólkülönbség erőt adhat nekünk a folytatásban” – nyilatkozta Sipos Adrián, akinek pluszmotiváció, hogy saját szurkolóik előtt ejthetnénk ki az olimpiai címvédő franciákat.

„Gyakorlatilag ilyen mérkőzésre számítottunk, keményen, jól védekeztek a magyarok, de kontrollálni tudtuk a találkozót” – mondta az utolsó olimpiáján szereplő Mikkel Hansen.

OLIMPIA, PÁRIZS 2024

Férfikézilabda, B csoport, 4. forduló

  • Magyarország–Dánia 25–28 (14–16) 
  • Franciaország–Argentína 28–21 (15–8)
  • Norvégia–Egyiptom 21.00

A csoport állása:  1. Dánia 8 pont  2. Norvégia 6, 3. Egyiptom 3 (88–88), 4. Franciaország 3 (105–111), 5. Magyarország 2, 6. Argentína 0

A magyar válogatott további csoportkörös programja:

  • augusztus 4. 16 óra: Magyarország–Franciaország