Nyíregyházi, békési és kaposvári pedagógusok lettek az ország kedvenc testnevelő tanárai

2024.06.26. 12:50
Elismerésben részesültek azok a kiemelkedő pedagógusok, akikre a legtöbb szavazat érkezett a „K&H mozdulj! az év tesitanára” program vármegyei, majd országos szavazásán. A pénzintézet és az Aktív Iskola program közös kezdeményezésének díját olyan testnevelő tanárok kapták, akik élvezetes óráikkal akár egy teljes életre is megszerettetik diákjaikkal a mindennapi mozgást, egészséges életvitelükkel pedig példát mutatnak.

A program három győztese többfordulós kiválasztás alapján került ki – derült ki a pénzintézet tájékoztatójából. A megméretésre olyan pedagógusokat jelöltek diákjaik, kollégáik és a szülők, akik mindennapos, élvezetes testnevelésóráikkal felkeltik és fenntartják a gyerekek érdeklődését a sport iránt, egészséges életvitelükkel pedig példát mutatnak a fiataloknak a tornaterem falain túl is

A legnépszerűbb pedagógusokra három kategóriában szavazhatott a nagyközönség, először vármegyei, majd országos szinten. Ezek alapján Sira Krisztina (Nyíregyházi Bem József Általános Iskola) a 200 fő fölötti iskolák kategóriában, Hegedűs Ferenc (Békési Dr. Illyés Sándor Általános Iskola) a 200 fő vagy az alatti iskolákban, míg Czebei Ádám (Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Berzsenyi Dániel Tagiskolája) a 30 év alatti, fiatal testnevelők között kapott kitüntetést.

„A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában a szülőkön kívül a testnevelő tanároknak van a legnagyobb szerepe. Ők azok, akik élvezetes testnevelésórákkal letehetik a testmozgás szeretetének alapköveit, akik hatására nemcsak az iskolában húznak szívesen tornacipőt a diákok, de szabadidejükben is örömmel sportolnak – akár hobbi- vagy versenyszinten. S a mozgás szeretete egész életükben elkíséri majd őket, aktív és egészséges felnőtt- és időskort biztosítva számukra” – mondta el Guy Libot, a pénzintézet vezérigazgatója.

Hozzátette: az Aktív Iskola program stratégiai partnereként idén indították el a kezdeményezést, amely beépült a mozgást népszerűsítő projektjeik közé.

„Azokat a példamutató pedagógusokat szeretnénk reflektorfénybe helyezni, akiknek hatására a fiatalok mozgásban gazdag, egészséges és így teljes életet élhetnek.”

A díjra országszerte több mint 1000 pedagógust jelöltek. A szűkített listára a vármegyei voksoláson több mint 140 000 szavazat érkezett, a megyei nyertesekre pedig több mint 150 ezren voksoltak az országos szavazáson.